AVE höghastighetståg mellan Málaga och Barcelona

Renfe startade igår måndagen den 16 september 2024 sin direktlinje med AVE höghastighetståg mellan Málaga och Barcelona.

Renfe AVE. Ett uppehåll på stationen Zaragoza Delicias, foto: Thealx, CC.

Resan igår var premiärturen och den avgick klockan 17:57 från stationen María Zambrano i Málaga och var framme i Barcelona strax före midnatt. Tåget hade då gjort stopp i Córdoba, Madrid och Zaragoza. Det betyder att det nu går att göra resan på mindre än sju timmar och utan byte av tåg.

Från Málaga.

Enligt Renfe kommer de direkta AVE-tågen från Málaga mot Barcelona att avgå 17:57 med ett planerat stopp i Córdoba 18:46 och i Madrid 20:47. Därefter kommer de att anlända till Zaragoza klockan 22:26 ​​och slutligen till Barcelona klockan 23:55. Dessa tåg kommer att gå dagligen, utom på lördagar.

Från Barcelona.

I motsatt riktning lämnar de Barcelona kl. 05.50, med stopp i Zaragoza kl. 07.33, i Madrid kl. 9.10, i Córdoba kl. 11.32 för att anlända till Málaga kl. 12.36. Detta tåg kommer att gå från måndag till fredag.

Denna nya tjänst mellan Costa del Sol och Barcelona kompletterar företagets erbjudande. Som kommer att ha 39 veckovisa direkttåg från och med måndag med ett totalt erbjudande på 14.000 platser. Likaså erbjuder Renfe kombinerade resealternativ.

Så här ser AVE-tågen ut.

Den 15 december får Renfe konkurrens på linjen.

Som vi tidigare har skrivit om så startar Iryo upp den 15 december på samma sträcka. Skillnaden är att de kommer att köra alla veckans dagar. Läs mer om satsningen från Iryo här.

För den som är intresserad av tågresande i Spanien finns det fler artiklar här.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

Migranter ankommer till Kanarieöarna.

Spanien får extra EU-stöd för Kanarieöarna

Spanien får ytterligare 14 miljoner euro för att underlätta hanteringen av den stora mängden migranter som kommer till Kanarieöarna.