a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

SAS-plan på väg till Málaga fick nödlanda


SAS-planet var på väg från Oslo till Málaga fick gå ner i Köpenhamn efter att en passagerare hittat en levande mus i sin måltid.

SAS-plan på Köpenhamns flygplats Kastrup.
SAS-plan. Köpenhamns flygplats Kastrup, foto: News Øresund – Johan Wessman, CC.

Nödlandningen gjordes eftersom gnagaren utgjorde en säkerhetsrisk för flygningen. En av riskerna var möjligheten att den tuggar genom någon av de elektriska ledningarna, rapporterade BBC. Den levande musen hittades av en passagerare i en av de måltider ombord som serverades till passagerarna.

Musen rymde.

Mus

Musen rymde från matlådan när passageraren höll på att öppna den, säger Jarle Borrestad, en av personerna som bevittnade händelsen, till BBC. Borrestad tillade också att passagerarna runt omkring ”inte alls var stressade”, men han försökte hindra gnagaren från att krypa upp i byxorna.

Enligt flygbolagets talesman Oystein Schmidt var händelsen ”sällsynt” och att ansträngningar görs för att säkerställa att det inte upprepas i framtiden. ”Vi har etablerat rutiner för sådana situationer, som även inkluderar en granskning av våra leverantörer för att säkerställa att detta inte händer igen”, enligt Schmidt.

Den oväntade landningen i Köpenhamn innebar att resan blev fördröjd några timmar. Innan passagerarna slutligen kunde fortsätta från Köpenhamns flygplats Kastrup till Málaga med ett annat SAS-plan.

Fler aktuella artiklar relaterade till flyg finns här.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

En bild på temat fattigdom.

Spanien noterar den lägsta fattigdomen på ett decennium

Regeringen i Spanien hävdar att de åtgärder som har vidtagits sedan pandemin har förhindrat nästan 11 miljoner från fattigdom eller utanförskap.