Billiga resor med spanska höghastighetståg

Det spanska nationella järnvägsbolaget Renfe startar nya lågpris Avlo höghastighetståg mellan Madrid och Alicante samt mellan Madrid och Sevilla – Málaga.

Avlo höghastighetståg
Avlo höghastighetståg

Madrid – Alicante

Först ut är linjen mellan Madrid och Alicante, den startar den 27 mars och biljetter finns att köpa från och med idag. Den nya tågtjänsten Avlo erbjuder två avgångar i varje riktning på denna linjen, vilket innebär 1.436 sittplatser per dag. Alla tågen stannar i Albacete och en i varje riktning även vid stationerna Cuenca Fernando Zóbel och Villena Alta Velocidad. Biljettpriserna blir från 7 euro och för barn under 14 är grundpriset 5 euro. Med dessa nya linjer ligger Avlo före sina konkurrenter Ouigo och Iryo på deras resor till Alicante, de kommer först att starta sin verksamhet i maj respektive juni.

Madrid – Sevilla och Madrid – Málaga

Dessa linjer kommer att starta i juni och de kommer att ha stopp vid alla mellanstationer för var och ett av höghastighetslinjerna (Ciudad Real, Puertollano, Córdoba, Puente Genil och Antequera). I princip kommer det att finnas fyra Avlo-tåg söderut: två mellan Madrid och Sevilla (ett i varje riktning) och ytterligare två mellan Madrid och Málaga (ett i vardera riktningen), även om tidtabellerna och stoppen inte är helt fastställda ännu.

Avlo interiör
Avlo interiör

För tågentusiasten, Avlo i 300 km/h:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …