101 Music Festival Costa del Sol är tillbaka

Den populära festivalen som sätter tonen på den kulturella scenen i Málaga i sommar startar den 31 maj och håller på till den 20 juli.

101 Music Festival Costa del Sol.

Sommarens stora musikevenemang i Málaga konsoliderar sig som ett referensevenemang på kulturagendan. Festivalen erbjuder en unik upplevelse med en mångfald av genrer och nationellt kända artister. Mångfalden av stilar och publik kommer att vara kännetecknet för festivalen, som kommer att innehålla några av de största spanska musikstjärnorna.

Nästa alla uppträdanden i festivalen går av stapeln i den centralt belägna tjurfäktningsarenan, Plaza de Toros de Málaga. Det är bara ett undantag, det är när megastjärnan David Bisbal kommer, för då behövs det en större scen. Den konserten hålls i Palacio de Deportes José María Martín Carpena som ligger på Avenida Miguel Mérida Nicolich 2.

Det goda mottagandet av festivalen märks på biljettförsäljningen som går som smör. Biljetterna kan köpas för från 27:50 euro (priset varierar beroende på konsert) på www.malagaentradas.com.

Festivalen har stor betydelse, både socialt och ekonomiskt.

Det blir ett inflöde av fler än 50.000 besökare, varav 50 % kommer från andra provinser. I sin förra upplaga 2023 gav festivalen en omedelbar ekonomisk effekt på nära 13 miljoner euro. Fler än 1.500 anställningskontrakt tecknades, varav 30 % var helt nya personer. Detta är en festival som anordnas av Grupo Mundo i samarbete med stiftelserna Cudeca och Olivares. Dessa välgörenhetsorganisationer får en euro per försåld biljett. De har dessutom möjlighet att samla in ytterligare pengar vid varje konsert.

Fler artiklar relaterade till södra Spanien: COSTA DEL SOL.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …