Invånare sökes till flera spanska småstäder

Plattformen ”kom och bo i en stad” erbjuder inte bara städer och byar att bo i utan de har även jobb- och boendeerbjudanden över hela Spanien.

Genalguacil
Genalguacil är en av städerna som söker invånare.

”Vente a vivir a un pueblo” är en plattform som uppmuntrar människor att bosätta sig i landsbygdsmiljöer för att på så sätt stärka lokala ekonomier och bekämpa avfolkning.

På plattformen finns det mer än 300 städer över hela landet, från Galicien till Kanarieöarna. Så här långt har plattformen lyckats ge mer än 2.000 familjer ett nytt liv i något av sina erbjudanden.

Vi kan som exempel titta på Andalusien.

Karta

I Andalusien finns det 47 småstäder som letar efter invånare, de flesta av dessa ligger i Malagaprovinsen. Närmare bestämt 36 stycken, här kommer några av dem: Alcaucín, Alfarnate, Alfarnatejo, El Burgo och Genalguacil (bilden ovan).

Så här fungerar webbplatsen

Den här webbplatsen meddelar inte bara kommuner som du kan flytta till, utan har även en bostadsmarknad, en arbetsmarknad och en portal för att köpa och sälja lokala företag.

I ”Kom och bo i en stad” finns alternativet ”Hitta en stad som du gillar”. Varje stad har en beskrivning av hur många invånare det finns, om det finns utbildningscentra eller inte och hur långt det är från huvudorten eller något sjukhus.

Även om det finns 4G eller fiberoptiskt nät och om det finns bra förbindelser med tåg eller buss. Samt om det finns några stöd eller subventioner för företagare och jobberbjudanden.

Här finns portalen: venteavivirunpueblo.com


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …