Jobbmässa i Málaga för arbetssökande

Drygt 80 företag med jobberbjudanden finns på plats den 12 mars i Palacio de Ferias y Congresos de Málaga, från 9:00 till 15:00.

Jobbmässa i Málaga.

Liksom tidigare år anordnar det kommunala institutet för utbildning och sysselsättning (IMFE) detta evenemang. En mässa som fungerar som en mötesplats mellan människor som söker arbete och mer än 80 av de viktigaste sysselsatta företagen i Málaga. Något som betonades av kommunens representant i ett uttalande i söndags. Det är gratis inträde förutsatt att man registrerar sig.

I årets upplaga erbjuder IMFE möjligheten att ansöka om mer än 250 jobberbjudanden, alla publicerade på deras webbplats. Vem som helst kan registrera sig som kandidat och delta i urvalsprocesserna.

Precis som i tidigare upplagor har en intervjuyta inrättats på mässan som är tillgänglig under hela dagen. Så att vilket företag som helst kan genomföra en första intervju med kandidater som kommer till sin tänkta arbetsgivare.

Ta inte med en massa papper utan ha allt i mobilen.

Detta evenemang är inramat inom målet ”noll papper i offentliga förvaltningar”, så vid varje företags monter kommer varje kandidat att kunna lämna in sin kandidatur eller CV i digitalt format genom en QR-kod.

Deltagarna kommer att kunna närvara vid olika presentationer och rundabordssamtal, som ges av experter och yrkesverksamma inom sektorn. Dessa är fokuserade på att förbättra arbetsförmågan och förbättra det personliga varumärket. Likaså kommer aktivitetsområdet att erbjuda workshops, underhållning, ett ”escape room” och ett nytt kompetensutvärderingsutrymme, allt fördelat på totalt 5.400 kvadratmeter. Mer information: Feria del Empleo.

Fyra tips för den som söker jobb.

  1. Förbered ditt digitala CV i docx- eller PDF-format i förväg. Se till att den är uppdaterad och anpassad till det företag som du är intresserad av.
  2. Kolla de deltagande företagen och alla erbjudanden som finns på malagaenpleo.com.
  3. Förbered dig på att presentera dig för varje företag. Kort och tydlig information om dig själv och förklara vilken typ av jobb som du söker.
  4. Malaga kommun agerar inom nollpappersmålet, ta med ditt CV på din mobil.

Mässan hålls på Palacio de Ferias y Congresos (FYCMA), på deras webbplats finns detaljerade beskrivningar om hur man tar sig dit.

Fler artiklar relaterade till att arbeta och söka jobb i Spanien: ARBETE.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …