Mandelblomsvandring i Guaro

Nu är datumet för 2024 års mandelblomsvandringar satt. Datumet är fastställt till söndagen den 28 januari.

Mandelblomsvandring

Guaro anordnar dessa promenader varje år och de är alltid populära. Som vanligt kommer de att ha två olika leder, en lite kortare avpassad för de med kanske inte så bra fysisk kondition och den passar perfekt även för barnfamiljer. Den andra leden är längre och mer krävande. Den passar för de med bra kondition och idrottare. För att deltaga måste man anmäla alla deltagare, även barn på följande formulär.

Bra tips

Tänk på att ha lämpliga skor och gärna långbyxor som inte fröhus av diverse slag fastnar så lätt på. Naturen i Spanien är vacker men ack så taggig! En flaska vatten kan också vara bra att ha med sig. Och glöm inte att ta med en kamera, mandelblom är fantastiskt vackert. Här kan ni läsa mer om mandelblomning.

Denna söndagen handlar inte bara om att titta på de vackra mandelblommorna, det är en hel dag vikt för att fira mandeln, Día del Almendro. Besökarna kan njuta av en hel festdag som kretsar kring mandelträdet. Vandringarna, med kunniga guider, börjar runt 11-tiden. Under hela dagen kan man besöka olika monument, se på mandelträdsutställningen och vandra runt i gamla stan. Man kan köpa produkter från Sierra de las Nieves-regionen vid hantverksstånden på Plaza Al-Andalus. Om man vill äta erbjuder de olika barerna och restaurangerna i staden ett varierat kulinariskt utbud där det naturligtvis inte råder någon brist på rätter speciellt tillägnade mandel.

Staden Guaro ligger i Málagaprovinsen och med hjälp av Google Maps är det enkelt att hitta hit.

Det tar ca 30 minuter med bil från Marbella att ta sig till Guaro, från Málaga tar det ca 45 minuter.


Anja Erixon

Bosatt i Spanien sedan sommaren 2001. Arbetar med försäljning och tycker om djur och natur. Uppskattar en god hemlagad middag med ett glas rött till.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …