Nya vindkraftsprojekt i Spanien

Det spanska multinationella energibolaget Repsol utökar kraftigt sin produktion av ren förnybar energi.

Det senaste av bolagets projekt heter PL-vindprojekt och omfattar sju vindkraftsparker med en kapacitet att generera 596 GWh förnybar energi per år, vilket räcker för den årliga förbrukningen för 170.900 hushåll.

Detta är bolagets första förnybara projekt i regionen Kastilien och León och är belägna i provinserna Palencia och Valladolid. Den installerade kapaciteten är 175 MW, projektets första vindkraftpark La Serna är redan inkopplat på prov och levererar grön energi till elnätet.

De 18 vindkraftparker som ingår i projektet kommer att ha en sammanlagd effekt på 571 MW. När Delta II väl är i drift kommer den att ha en kapacitet att leverera ren energi till 800.000 hem, samtidigt som den sparar mer än 2,6 miljoner ton koldioxidutsläpp per år.

Repsols andra nyckeltillgångar i Spanien inkluderar Delta I-projektet, som är beläget i Aragon, samt solcellsanläggningen Valdesolar i Valdecaballeros, Badajoz. Delta I har 335 MW kapacitet, medan Valdesolar-anläggningens kapacitet uppgår till 264 MW.

Repsol arbetar även med andra förnybara projekt i Spanien, illustrationsbild: Repsol.

Förra veckan anlitade Repsol GE Renewable Energy för att leverera och installera 22 av sina turbiner på sex vindkraftsparker i Aragon, Spanien. GE kommer att tillhandahålla 22 vindturbiner för Delta II-klustret, som omfattar Santa Cruz I, Amp, II och III, samt San Isidro I och II-projekten.

Vindenergi är en ren och förnybar energikälla, mer information i den här videon:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …