Turister skrämda på Kanarieöarna

Hotellgästerna på ett hotell på Gran Canaria fick en otäck överraskning i lördags, jorden darrade, det mullrade och regnade sten.

Jordskred

Stenblocken som kom flygande var heller inga småstenar, några av dem var större än bilar och vägde flera ton. Det var ett jordskred som skapade absolut kaos. Stenblocken föll ner på den täckta parkeringsplatsen framför hotellet och tre tak förstördes.

Det kunde gått värre

Men det kunde gått mycket värre eftersom stenblocken som kom från en klippvägg strax intill hotellet hade rasat från 30 meters höjd. Den som hade stått i vägen skulle då ha blivit jämnad med marken, oavsett om det var en person eller en bil.

Bara materiella skador

Lyckligtvis blev det bara materiella skador. Och dessutom inte så stora eftersom de berörda parkeringsplatserna var tomma på bilar. Hotellbyggnaden klarade sig också, det var bara parkeringens tak som förstördes. Samt att vägen mellan parkeringen och hotellet fick städas då den blev full med sten och jord.

En video från händelsen:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …