a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

2024 Triathlon World Championship, Torremolinos

Spaniens kung Don Felipe VI har accepterat att utses till hederspresident för Torremolinos-Andalusia 2024 World Championship Finals.

2024 Triathlon World Championship, Torremolinos.

Det är ett stort evenemang och det kommer att äga rum i Torremolinos på Costa del Sol från torsdag den 17 till söndag den 20 oktober. Men det pågår aktiviteter från och med tisdagen den 15 oktober, se tider här. 5.500 idrottare har anmält sig till Triathlon-evenemanget, vilket gör årets mästerskap till ett av de största någonsin. Med idrottarna, deras tränare, fysioterapeuter, tekniker och följeslagare, förväntar sig Torremolinos att 20.000 människor från 140 länder kommer att komma till staden. Till detta kommer ett ansenligt antal åskådare från hela världen.

Det är många titlar som står på spel.

Titlarna är Elite Standard, U23 Standard, Junior Sprint, Sprint Paratriatlón, Sprint Grupos de Edad, aquabike och mixade stafetter, med flera.

”Det är den högsta ära att kungen ska vara vår hederspresident för Torremolinos-Andalusia 2024 Världsmästerskapsfinaler. Detta ger inte bara prestige till evenemanget, utan det återspeglar också erkännandet av värdena på sport och den internationella relevansen av triathlon i Spanien.” Sade José Hidalgo, president för den spanska triathlonförbundet.

Triathlon -arrangörerna har också erkänts av International Triathlon Federation för deras engagemang för miljömässig hållbarhet. Med skyddet av Torremolinos kustlinje genom att undvika användning av plastflaskor och deras bidrag till marin biologisk mångfald och hållbar konsumtion. Inga detaljer har släppts om kungen kommer att närvara på evenemanget i Torremolinos. Mer information på evenemangets webbplats.

Torremolinos är sedan länge nära förknippat med sport och idrott.


Här hittar du fler artiklar om Torremolinos.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

Bostäder utmed en gata i Spanien.

Svenskars och andra nationaliteters spanska bostadsköp

Sammanslutningen av notarier i Spanien har publicerat intressanta uppgifter om de olika nationaliteternas bostadsköp i Spanien.