a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Aldi öppnar 20 nya butiker sista kvartalet 2024

Aldis expansion under det fjärde kvartalet innebär att de ökar närvaron i Katalonien, Valencia, Andalusien, norra Spanien och Kanarieöarna.

Aldi i La Seu d'Urgell.
La Seu d’Urgell.

För att stödja de 20 nya butikerna kommer företaget också att investera i logistikinfrastruktur och genom att anställa nya medarbetare. Aldi har redan 450 butiker och ett antal logistikcenter i Spanien men dessa ökar med raskt takt.

Katalonien

Den 23 oktober öppnade de en ny stormarknad i Torrent de l’Olla i Barcelona. De kommer innan året är slut att ha öppnat ytterligare tre stormarknader i Barcelona samt en i en annan kommun i Barcelonaprovinsen. Detta innebär att företaget kommer att ha över 20 butiker i Barcelona vid årsskiftet.

Madrid, Valencia och Alicante

Nu i slutet på året stärks närvaron också i Madrid och Valencia, två regioner där den redan har en betydande närvaro. När det gäller Madrid har arbetet nyligen påbörjats för att bygga ut Pintos distributionscenter och den tredje stormarknaden har öppnats i San Sebastián de los Reyes.

I regionen Valencia har Aldi redan 72 butiker i och med öppnandet i september i kommunen Albal (Valencia) och i distriktet Jesús i staden Valencia. Men det kommer snart att bli fler öppningar i provinserna Alicante och Valencia. 

Andalusien

Företagets expansionsplan kommer att vara särskilt anmärkningsvärd både i Andalusien och i den norra delen av landet. I Andalusien som är regionen med flest Aldi-butiker i Spanien, blir det nya öppningar i provinserna Sevilla, Málaga och Cádiz. Dessa nyetableringar kommer efter att ha uppnått milstolpen 100 butiker redan i början av detta året.

Aldi i Nerja.
Nerja.

Kanarieöarna

I november kommer Aldi att öppna sin första stormarknad i Santa Cruz de Tenerife, belägen i den historiska tobaksfabriken och i biografen Victoria. Dessutom har stormarknadskedjan firat tvåårsdagen av sin ankomst till Kanarieöarna under 2024, där det för närvarande finns 14 butiker och en logistikplattform i Agüimes. Företaget expanderade också genom att öppna en etablering i Los Realejos (Teneriffa) i maj och en annan i Sonnenland-Maspalomas (Gran Canarias) i augusti.

Norra Spanien

Företaget kommer att etablera sig i Baskien och Kastilien och León från december.
Förutom de ovan nämnda öppningarna öppnade Aldi också nya butiker under första halvåret 2024 i La Seu d’Urgell och Cubelles. De utökade också företagets räckvidd till kommunen Castro Urdiales i Kantabrien.

Priser och lokala produkter

Företaget framhåller att de nyligen har sänkt priserna på 600 produkter på alla sina stormarknader i Spanien. Enligt deras pressmeddelande handlar det om permanenta rabatter på upp till 53 % i olika produktkategorier. Dessa produkterna är till 86 % med deras eget varumärke och 80 % av spanskt ursprung.

Fler artiklar relaterade till handel i Spanien finns här.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

Tidsomställningen, normaltid - sommartid.

Dags att skruva tillbaka klockan

Natten mellan lördag och söndag är det dags att ställa tillbaka klockan en timme, sommartiden är över och normaltiden är tillbaka igen.