Aldi växer och har nu 100 butiker i Andalusien

Stormarknadskedjan Aldi öppnade sin första butik i Nerja på östra Costa del Sol den 22 mars och det var butik nummer 100 i Andalusien.

Aldi

Det var också den 28:e butiken i Málagaprovinsen, en provins som direktionen för den tyska stormarknadskedjan ser som mycket viktig. ”Vi är väldigt glada över att börja året med öppningen av vår hundrade stormarknad i Andalusien. Med vilken vi fortsätter att visa vårt engagemang för andalusier”, sa Rafael Martinez, chef för Aldis expansion i området under öppningsceremonin. Han åtföljdes av Nerjas råd för handel och finans Antonio Lopez och Angela Diaz.

De nya lokalerna på Avenida Alcalde Antonio Villasclaras på stadens industriområde Castillo Alto har ett team på 13 anställda. Nyöppningen representerar ”en viktig milstolpe” i företagets expansionsplaner på nationell nivå och i Andalusien. År 2023 öppnade företaget nio butiker i Andalusien i provinserna Córdoba (1), Almería (2), Sevilla (2), Málaga (1) och Granada (3).

Aldis nya stormarknad i Nerja, ligger mittemot en av sina stora konkurrenter inom livsmedelssektorn, Lidl. Butiken är öppen måndag till lördag från 9:00 till 21:30.

Produkter och leverantörer från Andalusien.

Den ambitiösa tillväxtplanen har också åtföljts av en förstärkning av Aldis logistiska kapacitet. Med den nyligen utvidgade logistikplattformen i Dos Hermanas i Sevillaprovinsen, samt dess relationer med andalusiska leverantörer. I linje med sitt engagemang för lokala produkter, arbetar bolaget med 80 producenter i Andalusien. De erbjuder mer än 260 andalusiska produkter i sina stormarknader i regionen och resten av landet.

Energieffektivitet och hållbarhet.

I linje med sitt engagemang för energieffektivitet har den nya stormarknaden solpaneler. LED-belysning och har utrustats med teknik för att undvika slöseri med varor i händelse av strömavbrott och för att förbättra belysning och luftkonditionering. De använder också koldioxid som köldmediegas som är ett mer hållbart och effektivt alternativ än andra gaser. De har också en underjordisk parkering med 78 parkeringsplatser, varav två är laddplatser för elfordon.

Men det är inte bara i Andalusien som Aldi expanderar,de öppnar butiker runt om i landet. Under 2024 öppnas nästan 50 nya butiker i Spanien.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …