Amazon Spanien lanserar nytt jordbävningssäkert hus

Amazon lanserar ett nytt hus som är jordbävningssäkert upp till över åtta på Richterskalan och energieffektivt, för 27.556 euro.

Jordbävningssäkert hus från Amazon.
Nyab från Amazon.

Huset heter Nyab och är på 70 m² och därmed större än andra prefabricerade hus i segmentet. Företaget hävdar hög komfort och säkerhet i alla typer av extrema väderförhållanden. Nyab består av tre sovrum, kök, luftkonditionering, badrum med dusch, toalett, handfat, varmvattenberedare, 12 aluminiumfönster och ett komplett VVS-system. Det har en lätt stålstruktur med en färgad sandwichpanel, som kombinerar hållbarhet med estetik.

Säkerhet och hållbarhet.

Nyab interiör.

Huset är konstruerat för att motstå vindar mellan 90 och 110 km/h och bibehålla optimala inomhusförhållanden i temperaturer så låga som -40 grader Celsius. Användningen av polyuretan för ytterväggsisolering ökar inte bara energieffektiviteten utan bidrar också till hemmets förmåga att motstå fuktiga miljöer utan att ge efter för fukt eller termitskador.

Seismisk tålighet.

En av Nyabs mest anmärkningsvärda egenskaper är dess seismiska motståndskraft, som kan motstå jordbävningar större än åtta på Richterskalan. Denna egenskap positionerar Nyab som en föregångare på den prefabricerade bostadsmarknaden, och erbjuder oöverträffad säkerhet i jordbävningsutsatta områden. Dessutom är husets energieffektivitet anmärkningsvärd, med ett isoleringssystem som lovar betydande besparingar på energiräkningarna. Införandet av lätt galvaniserat stål stärker inte bara strukturen mot olika miljöhot utan säkerställer också en livslängd på 30 till 40 år, enligt tillverkaren.

Praktiskt och lättmonterat.

Hela huspaketet väger cirka två ton och tillverkaren säger att det bara tar cirka 40 minuter att montera huset för fyra personer. Men potentiella köpare varnas för att installation inte ingår i köpeskillingen.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …