Bilist blev överraskad av en stor orm i bilen

En kvinna som lugnt körde på en motorväg i Spanien märkte en ovanlig rörelse vid sina fötter, det var en 1,5 meter lång gul orm.

Orm i bil.

Det var i fredagskväll när kvinnan var på väg ut från Madrid som hon märkte att något rörde sig vid hennes fötter. När hon tittade ner såg hon en stor gul orm som slingrade sig mellan fötterna och pedalerna i bilen. När chocken släppt så stannade hon bilen på vägrenen, klev ur och ringde polisen.

Madrids lokalpolis ryckte ut och de larmade kommunens miljöpatrull som fångade in ormen. Ormen visade sig vara en art som inte finns naturligt i Spanien utan en invandrare, en amerikansk majsorm. Polisen skrev senare på X att ormen hade överförts till ett återhämtningscenter för vilda djur. ”Centro de Recuperación de Animales Silvestres (CRAS)”.

Majsormar är populära husdjur.

Majsormar (Pantherophis guttatus) härstammar från Amerika och är mycket populära på husdjursmarknaden. Framförallt eftersom de är mindre och mer fogliga än många andra arter. De är heller inte giftiga utan dödar sina byten genom att krossa dem och hör till kategorin råttsnokar. De har fått sitt namn genom att färgen och mönstret på buken liknar en majskolv, även om färgen kan variera kraftigt.

Det är vanligt att dessa ormar letar efter platser som är varma, så det är egentligen inte någon överraskning att den tog sig in i bilen. Madrid var väl lite för kyligt för ormens sätt att se det en fredagskväll vid den här årstiden.

För den som är intresserad av vilka vilda ormar som finns i naturen i Spanien:

ORMAR! Vackra varelser eller farliga filurer?


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …