Ett fynd mitt i centrum av Madrid

Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Bilbao, València… Att hitta en lägenhet till ett överkomligt pris i en av de stora spanska städerna är svårt. Men i deras mest centrala och turistiska områden är det ett omöjligt uppdrag.

Madrid-centrum

Lagen om tillgång och efterfrågan

Fastighetsmarknaden är en sektor som styrs av lagen om tillgång och efterfrågan. Även om det periodvis finns personer som rapporterar på sociala nätverk att situationen är ohållbar.

Till exempel, upprepade Juan Carlos Selias (@jcnanoo) på sociala nätverk, sitt misslyckade sökande efter en anständig och prisvärd lägenhet i Madrid. Han rapporterade att han hade stött på bostäder med sängar i badrummet, inuti en garderob eller ovanpå badkaret.

Överdrivna priser

Nu har en ny annons fått varningsklockorna att ringa. Men inte bara för att kvadratmeterpriset vida överstiger huvudstadens snitt, som är 4 118 euro. Men också på grund av storleken på taklägenheten som är till salu. Det var en skandal i Les Corts i Barcelona. För bara 1,5 månad sedan var det en 12 kvadratmeter stor takvåning som hyrdes ut för 650 euro per månad. Men försäljningen av detta kyffe i Madrid är mycket, mycket värre.

”Lägenheten” är på bara fem kvadratmeter och säljs till det ”prisvärda” priset av 32 000 euro. Det är hela 6 400 euro per kvadratmeter och har revolutionerat X (tidigare Twitter).

Profilen Enfermera Inversora publicerade det på det sociala nätverket X. Hon sa att ”på några minuter” hittade hon ”det här fyndet i hjärtat av Madrid.” Hon understryker att hon inte säger det på ett dåligt sätt. Men tonen är totalt ironisk, eftersom hon rekommenderar att man ska ”anstränga sig lite när man letar efter bostad”.

Bild från X (tidigare Twitter)

Läget, läget, läget men inte med detta fynd

Faktum är att området fyndet ligger i är mycket bra beläget. Men lägenheten måste ha något fel, eftersom den säljs som ”5 m², utan sovrum och med 1 badrum”. Bilderna som visas, är nästan hela taket och ett foto av vad de kallar ”sovrum”. Så man kan anta att det finns ett sovrum…

Men i verkligheten, om den bara är på fem kvadratmeter och har ett badrum, borde allt vara ett badrum. Men annonsen påpekar också att den har en terrass (inga bilder visas). Och att priset per kvadratmeter faktiskt är 6 400 euro. Vilket ger priset 32 000 euro. Läs mer om prisutvecklingen på fastigheter.

Källa: El Periódico


Anja Erixon

Bosatt i Spanien sedan sommaren 2001. Arbetar med försäljning och tycker om djur och natur. Uppskattar en god hemlagad middag med ett glas rött till.

Läs också

Playa San Cristóbal, Almuñécar.

Vädret i Spanien blir växlande och ostadigt

Väderprognosen för Spanien utlovar ostadigt och omväxlande väder under början av mars med både blåst, …