Ett nytt Nobu-hotell öppnar i Sevilla

Nobu Hospitality det lyxiga livsstilsvarumärket, grundat av Robert de Niro, Nobu Matsuhisa och Meir Taper satsar på Andalusiens huvudstad.

Sevilla
Sevilla.

Det blir både lyxhotell och en förstklassig restaurang, allt öppnar redan nu i vår och markerar varumärkets sjätte hotell i Spanien efter Nobu Hotel Madrid och Nobu Hotel San Sebastián. Utvecklingen av hotellet är det tredje samarbetsprojektet med Millenium Hospitality Real Estate SOCIMI.

Nobu Hotel Sevilla ligger framför stadshuset på det livliga Plaza San Francisco i hjärtat av den andalusiska huvudstaden. Det erbjuder eleganta rum och sviter, en Nobu-restaurang med utsikt över den romerska muren komplett med sittplatser på terrassen. Ett fitnesscenter och en enorm takterrass med pool och uteservering som ståtar med spektakulär utsikt över katedralen och det gyllene tornet. Hotellet är en fusion mellan två 1800-talsbostäder, med en unik cirkulär reception komplett med traditionella pelare och det fyra gästvåningar.

Sevilla med sin charmiga arkitektur, stensatta gator, flamencodans och mängder av tapasbarer är det perfekta tillskottet till Nobuhotellens växande utbud. Staden tilltalar alla spanjorer och även de kräsnaste internationella resenärerna.

Trevor Horwell

Trevor Horwell, VD för Nobu Hospitality kommenterar, ”Vi är glada över att samarbeta med MHRE med ett tredje hotell och restaurang, efter San Sebastián och Madrid. Samt att öppna vårt sjätte spanska hotell. Sevilla är en charmig och historisk stad som har vuxit fram som ett måste att besöka för många av våra Nobu-gäster. Vi är övertygade om att varumärket Nobu kommer att uppskattas av både lokala invånare och internationella resenärer.”

Javier Illan Plaza, VD och koncernchef för Millenium Hospitality Real Estate kommenterar, ”Det här tillkännagivandet stärker ytterligare MHRE:s partnerskap med Nobu Hospitality, och jag är stolt över att ta med varumärket till staden Sevilla. Detta markerar vårt tredje projekt tillsammans och jag och teamet ser mycket fram emot att öppna var och en av fastigheterna och bjuda in gäster att uppleva Nobu-livsstilen.”

Javier Illan Plaza

En video framtagen för lanseringen av hotellet:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …