Europas mest avancerade ljudanläggning

Starlite Festival i Marbella kommer under sommaren ha en enorm ljudanläggning som bara finns på Bacon Theatre i New York.

Starlite Festival i Marbella

Ljudanläggningen är inte bara den mest avancerade i Europa utan dessutom en av de mest avancerade i världen. Ljudkonfigurationen består av 2.864 högtalare, 512 digitala förstärkningskanaler och 73.600 digitala kontrollprocessorer.

Det är bara den historiska Bacon Theatre i New York som har samma system. Efter musikfestivalen som avslutas i september kommer tekniken också att installeras på Madison Square Garden i Las Vegas, USA.

Ljudsystemet kompletteras med stora omslutande digitala skärmar och med en mycket avancerad teknologi. Festivalens belägenhet med omslutande klippväggar i Nagüeles stenbrotts auditorium borgar för en helt makalös akustik.

Nagüeles i Marbella är en helt unik miljö

Den viktigaste boutiquefestivalen i världen hålls i en av de mest spektakulära enklaverna. Nagüeles stenbrott, med sina klippväggar badade i ljus. Ett kompendium av tekniska innovationer, natur och en mängd shower kommer att mötas i dess ikoniska enklav. Vilket skapar en verklighet av fascinerande sensationer, en makalös upplevelse utan någon känd motsvarighet. Varje år omdefinierar festivalen gränserna för vad som är möjligt. Dessutom lämnar den en outplånlig prägel i minnet för de som vågar sig på denna extraordinära upplevelse. 2023-års utgåva kommer inte att vara ett undantag”, säger organisatören för Starlite.

Utbudet kompletteras i år med fyra internationella gastronomirestauranger.

  • Temazo, där man kan avnjuta Medelhavets smaker från grönsaker, fisk och kött.
  • Tanabata, kommer att ha en kosmopolitisk japansk gastronomi.
  • Ánima, är festivalens mexikanska restaurang.
  • Sandras Caviar Bar, är som namnet antyder fokuserad på ostron och kaviar.

Program för Starlite 2023

Festivalen inleds den 21 juni med den första konserten som Cat Stevens ger i Spanien på 47 år och festivalen avslutas den 2 september.

Seal återvänder till Spanien efter sju års frånvaro, hans framträdande blir det enda i Spanien i år. Ricky Martin har ett av sina två Spanska framträdande på festivalen. Dessutom så kommer bland andra David Bisbal, Norah Jones, Malú, Andrés Calamaro, Tom Jones, Carlos Rivera och Iggy Pop. Lite lokalfärg får vi också genom Pablo López och Málagas symfoniorkester, som kommer att tolka några av de bästa soundtracken i filmens historia.

Fullständigt program finns på: Festivalens webbsida.

Men det finns många fler festivaler att välja på:

Musikfestivaler på Costa del Sol 2023.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …