Fint besök i Marbellas hamn

Nao Victoria besöker hamnen La Bajadilla i Marbella under den turné som hon genomför till olika hamnar i Andalusien.

Nao Victoria
Nao Victoria.

Fartyget kommer att ligga i hamnen från den 21 till 23 april och allmänheten är välkomna ombord under förmiddagar och eftermiddagar. Det är ett gyllene tillfälle för den som vill lära sig om historien, detaljer, manövrer och hur det var att leva på fartyget. Det finns också möjligheter att tala med besättningen om deras erfarenheter.

Nao Victoria är en kopia av skeppet som som deltog i den första världsomseglingen under befäl av kapten Luis de Mendoza. Victoria ingick då i en flotta på fem fartyg under befäl av Ferdinand Magellan, varav Victoria var det näst minsta. Under resan dödades Luis de Mendoza i ett myteri och Ferdinand Magellan dog av ett spjut i bröstet på Filippinerna, befälet övertogs då av kapten Juan Sebastián de Elcano.

En informativ video om fartyget

Världsomseglingen startade den 10 augusti 1519 och det var bara Victoria som kom tillbaka till Spanien, vilket skedde den 6 september 1522. Totalt var det 260 besättningsmän som gav sig iväg på resan. Men när Victoria kom tillbaka var det bara 18 överlevande besättningsmän kvar, samt 4 indianer.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …