Franskt par gripet i Algeciras hamn

Det chockerande med gripandet var att det franska paret var på väg mot Sahara för att offra sin femårige son, som de trodde var besatt.

Franskt par gripet
Det franska paret förs bort.

Deras gripande har väckt kritiska frågor rörande psykisk ohälsa och barnsäkerhet.

En brådskande operation inleddes.

Gripandet skedde på begäran av den franska polisen som hade utfärdat en europeisk arresteringsorder. Paret hade sedan tidigare kända psykiska problem och de franska myndigheterna hade förmedlat farhågor om parets avsikter. Guardia Civil och tullen i Algeciras agerade snabbt. En talesperson för Guardia Civil sa att situationens allvar krävde en snabb och samordnad aktion.

De greps i allra sista minuten.

Parets plan att ta sonen till Sahara för att offras omintetgjordes precis i tid. De hittades i sin bil strax innan de skulle köra ombord på färjan till Tanger i Marocko. Tack vara vaksamheten och samordningen mellan myndigheterna kunde tragedin avvärjas.

De gripna omhändertogs och barnet som befanns vara vid god hälsa placerades på en ungdomsvårdscentral.

Vikten av gränsöverskridande samarbete.

Denna incident understryker hur viktigt det är med gränsöverskridande samarbete för att förebygga brott och skydda utsatta individer. Myndigheternas snabba agerande räddade inte bara ett ungt liv utan lyfte också fram betydelsen av internationellt brottsbekämpande partnerskap.

Fler artiklar relaterade till brottslighet i Spanien: Brott.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Virgen del Carmen.

Virgen del Carmen firas den 16 juli

På kvällen den 16 juli firas fiskarnas och sjömännens skyddshelgon Virgen del Carmen i de …