Hälsovarning i Spanien för Milka Oreo

Tillverkaren har varnat allmänheten för eventuell förekomst av plastbitar i vissa Milka Oreo bar chokladkakor.

Milka Oreo 37 g, varning.

Den spanska byrån för livsmedelssäkerhet och nutrition (ASEAN) har informerat detta genom det samordnade systemet för snabbt informationsutbyte (SCIRI). Det är en varningsanmälan som har skickats in av hälsomyndigheterna i regionen Madrid. Angående förekomst av plastfragment i Milka chokladkakor.

Informationen har kommit som ett resultat av egenkontroll hos det aktuella företaget. De har rapporterat händelsen till de behöriga myndigheterna i enlighet med gällande spansk lag. En lag som finns för att inte göra osäkra livsmedel tillgängliga för allmänheten.

Produkten i fråga.

Den berörda produkten är en Milka Oreo bar på 37 gram, med batchnummer OSK0934422. Streckkod 7622210718693 med utgångsdatum 2024-08-01.

Enligt tillgänglig information har denna produkt distribuerats över hela Spanien. Butiker som tillhandahåller produkten bör dra tillbaka den och alla som köpt den bör avstå från att äta den.

Milka choklad säljs även i Sverige och i många andra länder. Men vi har ingen information om huruvida den aktuella produkten har sålts utanför Spanien.

Milka är kontroversiellt.

Milka ägs av Mondelez International och är som alla deras produkter svartlistat av Ukraina. Med den motiveringen att bolaget genom sin fortsatta verksamhet i Ryssland bidrar till landets krigskassa. Mondelez har svarat på kritiken med att inga nya satsningar görs där och att de dragit ner på marknadsföringen i Ryssland. Trots det har flera nordiska företag som SJ, SAS och Norwegian infört bojkott mot Mondelez produkter.

Fler artiklar relaterat till mat och dryck: MAT.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …