Direktflyg mellan Málaga och Bahrain

Gulf Air kommer att återuppta direktflyget mellan huvudstaden på Costa del Sol, Málaga och kungariket Bahrain i sommar.

Gulf Air Boeing 787-900 Dreamliner.
Gulf Air Boeing 787-900 Dreamliner. Foto: Md Shaifuzzaman Ayon, CC.

Det nationella flygbolaget i Bahrain, Gulf Air meddelar att de kommer att upprepa förra sommarens program. Det innebär att de kommer att länka ihop de två destinationerna tre gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar och lördagar. Rutten startar den 17 juni och kommer att fortsätta under sommarens högsäsong fram till den 28 september.

Flygningarna kommer att utföras med Boeing 787-9 Dreamliner. Som de påpekar är ”moderna och bekväma flygplan, som säkerställer en trevlig resa för alla passagerare”.

Gulf Air, flygsäten.

En luftbro till Mellanöstern och mer avlägsna platser.

Flygbolaget framhåller att med detta åtagande ”bekräftar de sitt engagemang för global anslutning och sin roll som en bro mellan Europa och de snabbt växande regionerna i Mellanöstern och utanför”. Direktören för Gulf Airs representationskontor i Spanien, Eva Bretos Cano försäkrar att ”vi är glada över att återinföra vår direktlinje mellan Málaga och Bahrain”. Hon förklarar att denna rutt öppnar en dörr till Asien och erbjuder passagerare ”alternativet att kunna ansluta till ett brett nätverk av destinationer. Den öppnar en rad möjligheter att utforska nya kulturer, bedriva affärer och njuta av unika upplevelser”. Bland dem nämner hon Abu Dhabi, Colombo, Dubai, Malé, Jeda, Riyadh, Bangkok, Muscat, Peshawar, Bombay, Delhi, Chennai, Islamabad, Lahore och Manila.

Bretos gör det klart att återupptagandet av denna anslutning ”inte bara representerar en viktig milstolpe för Gulf Air. Utan också en spännande möjlighet för resenärer som vill utforska fascinerande destinationer i Mellanöstern och Indiska oceanen”. Hon betonar att ”vi är engagerade att tillhandahålla högkvalitativa tjänster och en exceptionell reseupplevelse till alla våra passagerare. Samt naturligtvis, till de många resebyråer och researrangörer som vi samarbetar med i Spanien”.

Företaget framhåller att resenärer kommer att ha möjlighet att dra nytta av den kostnadsfria mellanlandningen i Bahrain som Gulf Air erbjuder. Företaget har lanserat priser till Mellanöstern och Indiska oceanen från 213 euro, tur och retur, plus skatter.

Gulf Air startade flygningar från och till Málaga 2019.

Det är värt att komma ihåg att flygbolaget Gulf Air debuterade i Spanien med en direktflygning mellan Málaga och Bahrain i juni 2019. Då trafikerades två förbindelser i veckan under högsäsongen efter att då ha framhållit att: ”Efter uttömmande ruttstudier, potentialer och expansionsplaner för vårt destinationsnätverk. Så har Málaga valts ut för sin attraktionskraft som en ”premium” semesterdestination, och en populär destination bland våra kunder i Bahrain och Gulfländerna.

Fler nyheter som rör Málaga flygplats (AGP) 2024.

Direktflygen Málaga – New York, tredubblas.
Ryanair förstärker sin närvaro i Málaga.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …