Schweiz damlandslag i fotboll tränar i Estepona

Det Schweiziska landslagets nya huvudtränare Pia Sundhage förbereder laget för två betydelsefulla vänskapsmatcher mot Polen.

Schweiz damlandslag i fotboll.
Alisha Lehmann, Riola Xhemaili, Svenja Fölmli, Coumba Sow, Noelle Maritz, Viola Calligaris, Eseosa Aigbogun, Julia Stierli, Ana Maria Crnogorčević, Gaëlle Thalmann, Lia Wälti. Foto: Frank Haug, CC.

Matcherna mot Polen går av stapeln redan den 23 och 27 februari så det är inte så mycket tid att vinka på. Träningspasset i Estepona handlar inte bara om fysisk beredskap, det är en djupdykning i taktiska innovationer och lagsynergi under Sundhages ledning. Matcherna mot Polen spelas på Marbella Fotball Center.

Ett nytt kapitel med Pia Sundhage i spetsen.

Utnämningen av Pia Sundhage som huvudtränare signalerar ett nytt kapitel för det schweiziska laget. Pia Sundhage, med sin långa karriär och en meritlista av att lyfta team till den globala scenen, tillför en mängd erfarenhet och ett nytt perspektiv. Hennes ledarskap ses som en viktig tillgång för Schweiz när de förbereder sig för vänskapsmatcherna.

Estepona ger en bra träningsmiljö.

Estepona ger en lugn men ändå fokuserad träningsmiljö för det schweiziska laget. Sessionerna är rigorösa, designade för att finjustera spelarnas färdigheter och förbättra deras sammanhållning på planen. Alisha Lehmann (Foto: Alisha Lehmann Official), en central figur i laget, är bland dem som kommer att dra stor nytta av denna intensiva förberedelseperiod. Matcherna mot Polen ses inte bara som vänskapsmatcher utan som möjligheter att testa nya strategier och stärka lagets beslutsamhet. Samt inte minst visa upp framstegen under den nya tränarregimen.

När det schweiziska laget förbereder sig för att möta Polen kan betydelsen av dessa matcher inte underskattas. De fungerar som ett lackmustest för effektiviteten av Sundhages strategier och lagets anpassningsförmåga till hennes tränarstil. När träningspasset i Estepona lägger grunden växer förväntan inför vänskapsmatcherna. Dessa matcher är mer än bara spel, de är en avsiktsförklaring från det schweiziska laget när de vill sätta sin prägel på den internationella scenen under ledning av Pia Sundhage.

Fler artiklar relaterade till sport: SPORT.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Málaga

Málaga korad som den bästa staden i Spanien för språkinlärning

Málaga har dessutom kommit på femte platsen globalt för att lära sig språk och när …