I Spanien är det priskrig på tågbiljetter

Renfe som är Spaniens motsvarighet till SJ lanserar en sommarkampanj som är ett kraftigt inslag i priskriget med de privata operatörerna.

Renfe Avlo S106. tåg.
Renfe Avlo S106.

Kampanjen lanserades igår den 24 juni och innebär att du kan resa med höghastighetstågen från bara 7 euro. Sommarkampanjen gäller för tjänsterna AVE, Avlo och Larga Distancia, det vill säga de tåg som man vanligtvis åker längre sträckor med.

De erbjuder billigare ”Superprecios”-priser – vissa så låga som sju euro för att resa mellan olika destinationer mellan 22 juli och 8 september. Biljetterna släpptes den 24 juni och finns till försäljning på Renfes webbplats och alla övriga försäljningskanaler fram till den 1 juli.

Kunder kommer att kunna köpa biljetter från 18 euro för att resa från Madrid till Sevilla, Granada, Algeciras och Almería. Biljetter från 24 euro för att resa till Málaga och Huelva, samt biljetter från 34 euro för att resa till Cádiz. Passagerare kommer också att kunna betala bara 14 euro för att resa mellan Madrid och Valencia, och 15 euro för att resa från Madrid till Zaragoza, Pamplona, Logroño eller Burgos.

Järnvägsoperatören erbjuder också biljetter från 18 euro för att resa mellan Madrid och Barcelona, Lleida och Camp de Tarragona. Samt mellan Madrid och Sevilla, Granada, Algeciras, Almería och Extremadura.

Miljövänligt.

Den dagliga trafiken med alla Renfe-tåg (passagerare och gods) tar bort utsläpp av 4,1 miljoner ton koldioxid (CO2) varje år. Samt innebär en energibesparing motsvarande mer än 1,1 miljoner ton olja, tillade operatören i sin kampanjlansering. ”Renfes elektriska person- och godståg garanterar att de inte producerar direkta utsläpp (det finns inga förbränningsprocesser). Eftersom den elektriska energin är 100 % förnybar kan vi tala om noll koldioxidutsläpp eller kolneutralitet. Detta eftersom det inte heller finns några indirekta utsläpp vid källan. ”, uppger Renfe.

Fler artiklar relaterade till tågresor i Spanien.

Billiga sommarresor för ungdomar i Spanien utvidgas.
Tågresandet i Spanien slår alla sina rekord.
Res gratis på Spaniens järnvägar i sommar.

Lite mer från Renfe om resorna och tågen.

För den som är genuint järnvägsintresserad.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Virgen del Carmen.

Virgen del Carmen firas den 16 juli

På kvällen den 16 juli firas fiskarnas och sjömännens skyddshelgon Virgen del Carmen i de …