Mercadona utökar öppettiderna i sommar

Mercadona som är Spaniens ledande stormarknadskedja stänger senare och har även många butiker öppna söndagar och helgdagar i sommar.

Mercadona frukt och grönsaksavdelning.

Öppettider på söndagar är inte helt okontroversiellt i Spanien. I Sverige anses det väl idag som självklart men så är det absolut inte här. Många hävdar att personalen har full rätt att ha ledigt söndagar och helgdagar året om. Medan andra tycker att det är besvärligt, särskilt då semesterfirare som kommer med ett sent lördagsflyg.

Oavsett vad du eller någon annan tycker så har de flesta större affärer och stormarknader valt att ha sommaröppet sju dagar i veckan i turistområden. Mercadona har alltid varit sparsam med att ha öppet söndagar och helgdagar. Det är förmodligen en av anledningarna till att de är en så populär arbetsplats. Men nu har de annonserat sina utökade sommartider med början igår den 24 juni, utom i Valencia och Katalonien där de börjar idag. De utökade öppettiderna gäller fram till september.

Öppettiderna under sommaren 2024.

Mercadona kommer att ha öppet i princip överallt mellan 09:00 och 22:00, vilket är 30 minuter senarelagd stängningstid än under resten av året.

Samtidigt kommer de att följa i fotspåren efter Alcampo, Carrefour och El Corte Inglés och kommer att låta vissa butiker ha öppet söndagar och helgdagar. OBS, detta gäller turistområden och inte generellt i landet. Det rör sig om 340 butiker i turisttäta områden där de kommer att ha öppet dessa dagar 09:00 till 15:00. Du kan kolla på deras webbplats för att se om din lokala butik ingår.

Mer om Spaniens motsvarighet till ICA.

Mercadona växer snabbt i Spanien.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …