Kryssa jorden runt på 119 dagar

Den optimala lyxkryssningen MSC World Cruise 2026 runt hela jorden kan påbörjas i Barcelona och lägger till i 47 olika hamnar.

Lyxkryssning med MSC Magnifica
MSC Magnifica.

Det är kryssningsbolaget MSC Cruises som erbjuder kryssningen runt jorden med MSC Magnifica. Även om kryssningen inte avgår förrän 2026 så har biljetterna precis börjat säljas och de väntas bli mycket efterfrågade. Nu är det inte direkt speciellt billigt att göra en så lång kryssning, priserna börjar på 18.255 euro per person för en insides hytt. Vill man ha en utsides hytt med balkong så får man hosta upp från 23.655 euro per person.

Prislappen inkluderar alla hamnskatter och obligatoriska hotellserviceavgifter, medan helpension erbjuds mot extra kostnad. Men passagerarna får mycket lyx för sina pengar. Fartyget har flera restauranger och bufféer med både medelhavsrätter och internationella rätter. Det finns shower i Brodway-stil och annan livemusik, barn och ungdomsklubbar för alla åldrar samt pooler, sportanläggningar och gym.

Passagerarna kan välja på att starta resan från fyra olika europeiska hamnar. Civitaveccia utanför Rom, Genua, Marseille och Barcelona den 4,5,6 respektive 7 januari 2026. Den 119 dagar långa resan tar dig till 47 extraordinära destinationer i 32 länder. Den inkluderar sju övernattningar på ikoniska platser samt heldagsvistelser på resten av stoppen.

Lyxkryssningen 2026

Den fyra månader långa resan innebär att 36.000 nautiska mil avverkas och att ekvatorn korsas två gånger. Passagerarna får möjlighet att besöka allt från imponerande naturliga underverk till kända historiska platser. Resan startar i någon av Europas mest prestigefyllda städer innan den går över Atlanten till Karibien och Centralamerika.

Fartyget går sedan vidare till USA:s västkust och tillbringar mer än en månad i Stilla havet med stopp i San Francisco, Honolulu, Auckland och Sydney. Passagerarna kommer sedan att njuta av mer än tre veckor i Asiens kulturella mångfald i städer som Tokyo, Shanghai och Hong Kong. Slutligen kommer resenärerna att få möjlighet att utforska andra unika destinationer som Dubai och Oman innan de via Suezkanalen och Grekland återvänder hem.

En video från den första världsomseglingen med MSC Magnifica.

Mer intressanta reseupplevelser:

Res och Upplev.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …