Uber lanserar biluthyrning i Spanien

Med det stora och populära amerikanska företagets app kan man nu boka hyrbilar i 116 städer runt om i Spanien med ett par knapptryck.

Uber självkörande bil.
Uber självkörande bil.

De erbjuder nu hundratals tillgängliga fordon från några av de mest kända företagen på marknaden som Europcar, Hertz, Avis, Sixt, OK Mobility och Budget. De finns inte bara i de stora städerna som Madrid, Barcelona, Málaga eller Zaragoza. Utan också i mindre städer som Elche, Gandia, Melilla och Ceuta.

Felipe Fernández Aramburu.

Felipe Fernández Aramburu, direktör för Uber i Spanien och Portugal, säger: ”Under flera år har användare kunnat boka bilar, cyklar och skotrar genom vår app. Med Uber Rent presenterar vi ett nytt mobilitetsalternativ så att de tusentals människorna som använder oss varje dag i Spanien kan nå sin destination på det sätt som passar dem bäst.”

Genom CarTrawler rekommenderar Uber-appen de bästa hyrbilsalternativen baserat på deras plats och slutdestination. Appen innehåller alternativ för att jämföra priser, fordonsstorlek och att läsa betyg från andra användare. När den väl har bokats påminner appen sedan användarna när det är dags att hämta deras hyrbil.

”För att fira lanseringen erbjuder företaget alla användare 10 euro i Uber-kredit som kan lösas in för VTC-tjänster. På var och en av de tre första hyrbilsbokningarna de gör via sin plattform”, påpekade Aramburu.

För att använda den nya tjänsten måste du som användare uppdatera Uber-appen till den senaste tillgängliga versionen. Efter det kommer du att kunna välja hyrbilar. Ange sedan hämtnings- och returadress, datum och tid för början och slutet av bokningen. När du klickar på ”hitta fordon” kommer bilalternativen som är tillgängliga via CarTrawler för din plats och destination att visas.

Relaterat till hyrbilar:

I somras var det brist på hyrbilar på många ställen.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa San Cristóbal, Almuñécar.

Vädret i Spanien blir växlande och ostadigt

Väderprognosen för Spanien utlovar ostadigt och omväxlande väder under början av mars med både blåst, …