La Herraduras första internationella bluesfestival.

Grundaren av Mijas Blues Festival, Kevin Hillier, ligger bakom bluesfestivalen som äger rum fredag 28 och lördag 29 juni 2024.

La Herradura Blues Festival 2024.

La Herradura är en liten spansk kustsby som tillhör kommunen Almuñécar, i Granadaprovinsen på Costa Tropical. Kevin Hillier som ligger bakom arrangemanget skapade och ledde Mijas populära bluesfestival under åtta år. Han är tidigare ägare av Londons Ain’t Nothin But The Blues Bar, men är numera bosatt i La Herradura.

Kevin bestämde förra året att han ville ta upp Mijas fallna mantel till sitt nya adoptivhem. Han säger, ”Vi är verkligen glada över att kunna sätta upp en sådan fantastisk lineup, inklusive musiker från New Orleans, Kalifornien och Austin, Texas”.

Festivalen är ideell och helt kostnadsfri.

Han tillägger, ”Hela byn ställer sig bakom festivalen i att hjälpa till att marknadsföra den. Det kommer människor från hela Europa för att njuta av vår kostnadsfria, ideella festival.”

Programmet för festivalen.

Fredag den 28 juni.

Evenemanget börjar kl 20:00 båda kvällarna och är helt gratis. Fredagens lineup inleds med en live-DJ-uppsättning av Elmore Sánchez som ”snurrar vinyl för att få dig på humör,” enligt arrangörerna.

Klockan 20.30 börjar det på allvar med Johnny Big Stone & the Blues Workers. Det är en trio som kombinerar västkust, hopp och traditionell blues, detta band och dess varierade repertoar skapar en autentisk bluesupplevelse.

Därefter intas scenen klockan 22.10 av Wax & Boogie – Rhythm & Blues Projects. Det är ett band som specialiserat sig på 30-tals boogie woogie, 40-talsswing och 50-tals Rhythm and Blues.

Efter dem är det Greg Izors tur som står på scenen vid midnatt. Izor turnerar för närvarande i Europa med uppträdanden i La Herradura samt på Trandal Blues Fest och Zelzate Blueshappening.

Lördag den 29 juni.

På lördagskvällen kommer Costa del Sols egna The Blue Stompers Jump Review att inleda musiken klockan 20.00.

De kommer att följas av ett annat välkänt namn på Andalusiens bluesscen, Beiztegui Blues Band, klockan 21.15.

Klockan 22.30 är det dags för den prisbelönta Tia Carroll från Kalifornien. Tia har haft rubriken på arenor och festivaler över hela världen med sitt band och har delat scen med legender inklusive Ray Charles.

Ghalia Volt avslutar den första internationella bluesfestivalen i La Herradura, hon ställer sig på scenen kl. 00.15. Volt lämnade sin hembygd i Bryssel för New Orleans, där hon gjorde sitt namn som frontkvinnan för de lokala hjältarna Mama’s Boys.

Mat och dryck finns på plats.

Det kommer att finnas en bar på torget som säljer ett urval av drycker och mat, inklusive paella för de som kommer dit tidigt. Antalet platser är begränsat så arrangörer rekommenderar att komma i tid för de som vill äta. Festivalen avslutas runt 02:00 båda kvällarna. Mer information på www.laherradurabluesfestival.com.

Vi avslutar med en liten återblick på Mijas Blues Festival från 2013.

Mer högaktuellt på musikfronten.

Musikfestivalen Mare Nostrum i Fuengirola.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …