Liten försvunnen valp hittad 30 mil hemifrån

Tusentals hundar försvinner eller överges varje år i Spanien och bara en bråkdel av dem återförenas någonsin med sina familjer.

Lulú hittad valp
Lulú återfunnen.

Men vissa gör det trots allt, ibland kan det gå fort och ibland tar det lite längre tid. För nästan ett och ett halvt år sedan försvann Lulú, en liten Pomeranianvalp (dvärgspets) från sitt hem i Murcia. Valpen var så liten att ägarna beskrev den som i storleken av en ”pint”.

Men trots att den var liten så var den värdefull, både som hund sett och i reda pengar, den värderades till 1.200 euro. Försvinnandet anmäldes till Guardia Civil i Cabo de Palos som startade ”Operación Perrico” för att försöka hitta den lilla hunden.

Polisen förhörde personer som var i området och fick fram att ett par turister hade hittat hunden och dessa hade frågat förbipasserande vem som ägde den. Men efter att ha gjort några få förfrågningar så försvann turisterna och tog med sig hunden.

Efter att ha nått vad som verkade vara en en död ände på den tråden expanderades efterforskningarna. Guardia Civil började göra förfrågningar på hotell i närheten som tog emot folk med husdjur. Så småningom fick de napp: En receptionist kom ihåg ett par som från början hade bokat rum utan djur. Vid tiden för försvinnandet hade de sedan lagt till en valp till deras reservation och valpen matchade beskrivningen som fanns.

Hundvalp

Med dessa detaljerna klara kunde ”Operación Perrico” spåra paret till Valencia där de bodde med hunden – tretton månader efter försvinnandet.

Paret greps för förskingring av egendom och kommer att ställas inför skranket i domstol nummer 3 i Cartagena. De rättmätiga hundägarna slösade ingen tid utan hoppade genast in i bilen och åkte och hämtade hem sin älskade hund.

Mer relaterat till hundar i Spanien:

Att lämna hunden utanför affären kan bli dyrt.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …