Marbella förbereder sin fyradagars promenad

Det populära evenemanget Marbella 4 Days Walking kommer att äga rum från torsdagen den 5 till söndagen den 8 oktober 2023.

Marbella fyra dagars promenad.

För första gången i evenemangets sjuåriga historia kommer det i år att inkludera en välgörenhetsrutt som heter ”Green Charity Walk”. Detta görs till förmån till Cudeca-stiftelsen.

Vandringarna, som erbjuder tre rutter (10, 20 och 30 kilometer) kommer att pågå från torsdag 5 till söndag 8 oktober. Evenemanget kommer att invigas med White Party, ett firande som kommer att upprepas varje dag efter att vandringen har avslutats.

Resvägen, som består av stads-, natur- och kustrutter, ger vandrare chansen att upptäcka några av Marbellas okända hörn.

Lördagen den 7 oktober kan vandrare följa med på en specialgjord fem kilometer lång rutt för att stödja Cudeca. Anmälan till denna promenad kostar tio euro och inkluderar en gratis jubileums-T-shirt.

Registrering för M4DW kostar 85 euro för de fyra dagarna, eller 25 euro för enskilda dagar. I avgiften ingår entré till festerna efter promenaderna, plus snacks och förfriskningar under promenaderna.

Förra årets evenemang lockade 2.300 personer från hela världen. Initiativet är unikt i den meningen att Marbella är den enda staden i Spanien som håller evenemanget och en av få i Europa som har ett sådant evenemang i fyra dagar.

”Vi har alltid arbetat med Cudeca, men i år ville vi göra något annorlunda, så vi skapade en fem kilometer lång rutt för att hjälpa till att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen”, förklarade evenemangsledaren Arabella M. Wessels.

Mer information om Green Charity Walk:

Cudeca Charity 5km walk.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …