Milbby öppnar sin första butik på Costa del Sol.

Hobby- och hantverksjätten Milbby öppnar en 800 kvadratmeter stor butik i Parque Comercial Miramar i Mijas, Málagaprovinsen.

Milbby butik.
En Milbby butik. Foto: Milbby facebooksida.

Milbby är en kreativ fritidsbutik specialiserad på hobby och hantverk och detta är deras första butik i Málagaprovinsen. Den kommer att ligga i Parque Comercial Miramar mellan Schmidt Cocinas och Decathlon, nära Norauto. Arbetet med att inreda lokalen är i full gång och företaget räknar med att kunna slå upp portarna i slutet av mars.

Företaget har inte ännu specificerat hur många som kommer att jobba där men rekryteringen av personal pågår. Rekryteringen görs både på deras egen hemsida och genom specialiserade jobbportaler. Lönerna som de anger varierar mellan 19.000 till 22.000 euro brutto per år plus bonusar för en chefsposition. Medan tjänsten för en expedit ligger på mellan 12.000 och 19.000 euro brutto per år för en arbetstid på 20 – 30 timmar per vecka.

Milbby är störst i Spanien på hantverk och konstmateriel.

Företaget startades 2017 som ett onlinekoncept, men har sedan spritts över hela landet med ett brett nätverk av fysiska butiker. Den första av dessa öppnade redan i september 2017 i shoppingområdet Rivas Futura i Madrid. För närvarande har de 20 fysiska butiker, den i Mijas blir den fjärde i Andalusien. De övriga finns i Sevilla, Almería och i Jerez.

Företaget säger att de är specialister på hantverk och konst. I butikerna finns det fler än 15.000 olika produkter för alla nivåer. För den som vill pyssla finns det allt tänkbart och de lär även ut hur grejorna skall användas. En av företagets starka sidor är att de ofta håller praktiska workshops för att visa alla produkternas möjligheter för sina kunder.

Fler artiklar från området: COSTA DEL SOL.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …