Miss World España 2023 är korad

Representanten för Teneriffa, Corina Mrazek, kröntes i lördags till Miss World Spain 2023 vid galan som hölls i Los Realejos på Teneriffa.

Miss World Spain 2023.
Miss world Spain 2023, vinnare Corina Mrazek.

Därmed har hon vunnit titeln den ”vackraste kvinnan i Spanien 2023” och är efterträdare till Paula Pérez, vinnare av den förra galan. Corina Mrazek är en 22-årig tjej född på Teneriffa med österrikiska rötter. Under galan visade hon upp sina danskunskaper genom en traditionell kanarisk dans. Corina har en examen i guidning, turisthjälp samt information och arbetar till vardags som flygvärdinna.

Corina Mrazek

Det var en tät gala där representanter från mycket olika samhällen ställdes mot varandra i kampen om förstapriset. Det har varit en lång process fram till vinsten, för först är det deltävlingar i alla provinserna. Då skall 52 unga kvinnor vaskas fram från 50 provinser plus 2 autonoma städer. Corina Mrazek från Teneriffa vann tävlingen på andra plats med titeln första hedersdam kom Charlotte Harrison från Kanarieöarna. Tredjeplatsen med titeln andra hedersdam gick till María Arcos från Granada.

Det är visserligen en skönhetstävling, dessutom världens äldsta. Men det är ingen renodlad skönhetstävling utan det tävlas i en rad delmoment som var och en ger poäng. Detta för att vinnarna inte bara skall vara vackra utan de skall dessutom vara talangfulla.

Lite historik

Så här långt är det bara en representant från Spanien som har vunnit världstiteln, det var Mireia Lalaguna Royo som vann finalen 2015 som gick i Kina. Tre svenskor har vunnit Miss World, Kicki Håkanson 1951, May Louise Flodin 1952 ochMary Ann-Catrin Stävin 1977.För övriga norden är det lite mer tunnsått men Marita Lindahl från Finland vann 1957 och isländskan Holmfridur Karlsdóttir vann 1985.

Nästa Miss World festival

Nu regerande skönhetsdrottning är Karolina Bielawska från Polen, hon vann finalen i Puerto Rico 2021 i konkurrens med 97 andra deltagare. Därefter har pandemiutbrottet stoppat tävlandet. Nästa final som är den 71:a Miss World Festivalen, kommer att hållas i Förenade Arabemiraten. Men datum och plats är ännu inte offentliggjorda. Däremot har arrangören producerat en poster, se nedan.

71 Miss World
Karolina Bielawska.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …