Planerad svensk investering i Málaga

Ett företag som visat stort intresse när det gäller hyreslägenheter i Málaga är svenska Lagoom Living. Det handlar om sociala bostäder s k VPO, vivienda de protección oficial, en typ av bostäder för låginkomsttagare som hanteras av den offentliga förvaltningen till ett pris som är lägre än för motsvarande bostäder på marknaden.

Lagoom Living var den enda promotorn som anmälde sitt intresse för att bygga 84 hyreslägenheter i området Lagunillas och de har även köpt fyra tomter i distriktet Zeta, för byggnation av 294 hyreslägenheter.

Nästa vecka väntas företaget tilldelas tomter väster om området Teatinos, för att bygga och förvalta under 75 år, 530 hyreslägenheter.

”Våra planer är att under tre år förvärva tomter och uppföra minimum 2.000 hyreslägenheter”, säger Lagoom Livings president Filip Gil, till Diario Sur.

Vilka är då Lagoom Living och varför är de intresserade av denna typ av fastigheter när övriga aktörer i sektorn avstår?

Bakom Lagoom Living står en svensk investeringsfond Iberian Yield Investment, med erfarenhet från Sverige av runt 40.000 hyresbostäder där ca 40 % av marknaden består av denna typ av fastigheter. ”Málaga är efter Madrid ytterst intressant med stor efterfrågan och litet utbud”, menar Filip Gil.

Anders Rosell

Kommunikatör och grafisk formgivare under hela mitt yrkesverksamma liv och med förkärlek till tidningsproduktion. All ledig tid ägnar jag åt min andra passion i livet, som hunduppfödare och är aktiv inom hundsporten. Bosatt i Spanien sedan 2012.

Läs också

Fästing

Säsongen för fästingar är i full gång

På grund av en mild vinter, en varm start på våren med tillräcklig nederbörd står …