Ölfestival i den spanska metropolen Coín

Evenemanget kommer att innehålla musikuppträdanden och presentationen av det nya ölet ”La Trinitaria” som en hyllning till kommunen.

ölfestival i Coín
Ölfestival i Coín, fri entré.

Återigen återvänder den stora populära festen för de som älskar öl till Coín – ju kallare desto bättre under en sommar med höga temperaturer. Det inte kommer att saknas musik, provsmakningar och flaggor från olika länder. Kommunens Craft Beer Festival äger rum på Plaza Alameda den 14-16 juli 2023. Där kommer deltagarna att kunna smaka på internationella öl ackompanjerat av live pop-rock och rock-roll-musik.

Juan Antonio Bernal

Kommunens festansvarige, Juan Antonio Bernal, säger att tack vare det fantastiska mottagande som tidigare upplagor hade så kör vi ett år till. I år kommer det dock att bli en skillnad jämfört med tidigare festivaler: ”Vi kommer att presentera vår första hantverksöl La Trinitaria’ som en hyllning till Coín”, kommenterar borgmästaren Francisco Santos.

Program

Fredagen den 14 juli börjar sommarevenemanget klockan 19:00 då presentationen av den nya Coíneña-ölen äger rum tillsammans med en gratisprovning för alla som vill prova. Familjer och vänner är inbjudna till denna festival, som startar samma fredag med närvaron av poprockgruppen New Tricks på scen klockan 22:00 som startpunkt.

Lördagen den 15 juli fortsätter med ett framträdande av Buddy & Holly kl 21:30 och Monkey Makers kl 23:00. Slutligen, på söndag den 16 juli sätter Killer Rockets-gruppen pricken över i:et klockan 21:30.

Genom organisationen av Ölfestivalen säkerställer de att variationen av internationella öl blir större, liksom hantverksöl och mat från många länder. ”Vi har alla nödvändiga ingredienser för att liva upp sommarnätterna som närmar sig, med den bästa atmosfären och den bästa drycken”, tipsar han. Bland de ölmärken som kan konsumeras finns bland annat ’La Chouffe’, ’Guinness’, ’Paulaner’ eller Weinhenstephan.

Den som vill förkovra sin spanska kan få mer information här: Valle del Guadalhorce.

Om ni undrar var Coín ligger så är svaret:

Koordinater 36°39′31.91″ N, 4°45′25.24″ WSom decimaltal36.658863°, -4.757012°

Fler festivaler i södra Spanien

Musikfestivaler på Costa del sol 2023.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …