Rockin’Race Jamboree i Torremolinos

Den 30:e upplagan av Rockin’Race Jamboree med cirka 40.000 besökare är årets första stora internationella musikfestival i Spanien.

Rockin'Race Jamboree 2023

Den första veckan i februari har varit högsäsong i Torremolinos och omgivningarna på Costa del Sol i många år. Rockin’Race Jamboree är känd över hela världen och varje utgåva är en viktig ekonomisk injektion för turistsektorn i området mitt under lågsäsongen. Festivalen hålls officiellt den 1 – 4 januari 2024, men sanningen är att den smygstartar redan den 31 januari.

Rockin'Race Jamboree poster.

Arrangören beräknar att festivalen kommer att besökas av 40.000 människor i år. Det är den största och bästa festivalen i Spanien och den enda i Andalusien som är tillägnad Rock and Roll från 50- och 60-talen. 80 procent av publiken kommer från utlandet, många från Europa men det kommer även besökare från Japan, Mexiko, Australien och Kanada. Festivalen med alla parallella aktiviteter har blivit så populär att sedan 2018 har alla biljetter sålts slut.

Hög kvalitet på artisterna.

Det blir totalt 42 band varav de flesta är internationella. Rock&roll-artister och band som ”Reverend Horton Heat”, Linda Gail Lewis eller ”Los Sirex”, bland många andra, kommer att uppträda på de olika scenerna.

Artisterna som uppträder i Torremolinos.

Príncipe de Asturias Municipal Auditorium kommer att stå värd för konserterna från 31 januari till 4 februari, från 20:00 till 04:00. I samma lokal kommer deltagarna att hitta olika montrar som säljer föremål för rockabillies. Plaza del Remo kommer att vara skådeplatsen för föreställningarna den 3 februari, från 12:00 till 18:00 och den 4:e från 12:00 till 16:00. På samma torg kommer ”Klassiker på hjul Costa del Sol” att hållas den 3:e från 11:00 till 16:00, där kommer det också att vara musik och food trucks.

Bilutställning i Torremolinos.

En annan av de senaste stora attraktionerna är det stora retrotältet som installerades 2023 och kommer att finnas där igen 2024. Ett tält med en diameter på 24 meter från Holland, som kommer att sättas upp på Plaza España bredvid det kommunala auditoriet.

Mer information finns på arrangörens webbplats, alla biljetter till Auditoriet är dock redan slutsålda. Men alla de parallella aktiviteterna på bland annat Plaza del Remo går att besöka utan kostnad.

Den officiella videon från förra årets upplaga av Rockin’Race Jamboree:

Mer från Torremolinos: TORREMOLINOS.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …