Rösta på Spaniens bästa strand

Läsare av rese- och livsstilspublikationen Condé Nast Traveler har blivit ombedda att välja den bästa stranden i Spanien bland tio kandidater.

Playa de Bolonia
Playa de Bolonia

Stranden i Bolonia i Tarifa (Cadiz), finns alltid med på listor över de bästa stränderna i Spanien och till och med i Europa. Nu har redaktörerna för en specialiserad tidskrift tagit med den i sina tio bästa favoritstränder och lagt frågan till omröstning.

Vinnaren 2021 var Valdevaqueros (Cadiz), 2020 San Antonio del Mar i Asturien, 2019 gick priset till Papagayo på Lanzarote. Vilken blir vinnaren 2023? Läsarna har fram till klockan 23:59 den 13 juni på sig att säga sitt.

Bolonia är den bästa stranden i Andalusien enligt CN Traveler

Condé Nast Traveller har redan valt Bolonia som bäst i Andalusien. Efter att ha kommit på andra plats på listan över bästa stränder i Europa 2022, tävlar den i år om positionen som bästa strand i Spanien 2023.

Publikationen belyser strandens oöverträffade läge, bredvid ruinerna av den antika romerska staden Baelo Claudia och den stora sanddynen på västra sidan. Ett naturmonument som sakta håller på att begrava tallarna och varifrån du kan se Tanger i Marocko. Dessutom anses Bolonia vara en av de sista orörda stränderna i södra Spanien.

CN Travellers redaktörsteam har tidigare turnerat den spanska kusten för att göra ett speciellt urval av de 50 bästa stränderna att besöka i Spanien 2023. Denna lista presenterar ett urval av stränder som passar olika målgrupper och preferenser: Urbana stränder, dolda stränder, orörda stränder och turiststränder, som erbjuder ett brett utbud av tjänster och aktiviteter för besökare.

De tio finalisterna för den bästa stranden i Spanien 2023:

  • Bolonia Beach (Cadiz)
  • Ses Illetes (Formentera)
  • Cofete Beach (Fuerteventura)
  • Oyambre Beach (Comillas)
  • Aiguablava Cove (Girona)
  • Granadella Beach (Alicante)
  • Rodas Beach (Pontevedra)
  • La Concha Beach (San Sebastián)
  • Silencio Beach (Cudillero)
  • Cortina Cove (Cartagena)

I år bjuder Condé Nast Traveler in läsare och resenärer att rösta fram vinnaren. Dessutom kommer de som röstar automatiskt att delta i en pristävling tack vare Roadsurfer: Priset är en kupong på 300 euro som kan lösas in vid bokning av husbil från företaget.

Vilken är den bästa stranden i Spanien? Du kan rösta här.

Du kan delta i omröstningen via länken ovan fram till den 13 juni.

En video från Playa de Bolonia:

Fler spanska stränder:

Spaniens bästa stränder för kitesurfing


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Fästing

Säsongen för fästingar är i full gång

På grund av en mild vinter, en varm start på våren med tillräcklig nederbörd står …