Sex medlemmar av Hells Angels gripna på Kanarieöarna

Spaniens nationalpolis på Teneriffa har gripit sex medlemmar av Hells Angels Motorcycle Club för att ha hotat andra mc-grupper.

Hells Angels, gripen

Utredningen av Hells Angels verksamhet startade redan för tre år sedan när de uttryckte sin avsikt att upprätta ett högkvarter på Teneriffa. Övervakningen startade med tanke på de väldokumenterade kopplingarna mellan denna speciella bikerklubb och organiserad brottslighet som finns i USA och i delar av Europa.

Hells Angels Kanarieöarna

Det stod då snabbt klart att Hells Angels ansåg att Teneriffa var ”deras territorium”. De hotade och misshandlade medlemmar i andra legitima klubbar som försökte etablera sig på ön och skadade flera motorcyklar och bilar i processen.

Det har gjorts flera gripanden av medlemmar i Hells Angels i Spanien.

Dessa senaste arresteringar är en del av en europeisk operation för att slå ut så kallade ”förbjudna motorcykelgäng”. De arresteringar som har gjorts hittills i Spanien har gjorts i samband med brott som sträcker sig från narkotikahandel och utpressning. Till rån med våldsanvändning och olagliga vapeninnehav.

Förra månaden försenades utlämningen av en ledare för Hells Angels Ibiza-avdelning till Tyskland. Eftersom den tidigare boxaren blev våldsam och ohanterlig på flyget. Den figuren var föremål för en europeisk arresterings- och utlämningsorder i samband med narkotikabrott innefattande kokain, metamfetamin och hasch.

Hells Angels arresteras

De nu senast gripna kommer att lagföras för allvarliga hot, tvång och skadegörelse. Samt för att tillhöra en kriminell organisation (vilket till skillnad från i Sverige är olagligt i Spanien).

Hells Angels är en internationell kriminell organisation.

Vid den senaste räkningen hade Hells Angels Motorcycle Club avdelningar i 62 länder runt om i världen med 5.000 – 6.000 medlemmar. Gänget dök för första gången upp i Spanien 1997. De har nu cirka 17 avdelningar runt om i landet placerade på kända hotspots för organiserad brottslighet.

Mer om brottslighet i Spanien.

Arkiv: Brott.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …