Cepsa köper lågpriskedjan Ballenoil

Den stora spanska bensinstationsoperatören Cepsa tar över Ballenoils nätverk av lågprismackar i Spanien.

Ballenoil i Coí­n (Málaga).
Ballenoil i Coí­n (Málaga).

Efter förvärvet, som fortfarande håller på att slutföras, kommer Cepsa att ta över de mer än 220 stationer över hela landet som drivs av Ballenoil.

Företaget kommer att behålla varumärket Ballenoil, liksom dess affärsmodell och nuvarande struktur. Ballenoils nätverk av stationer för fordonsbränsle kommer att utveckla en tillväxtplan för att nå 500 stationer år 2027. Cepsa siktar också på att göra Ballenoil till riktmärket för hållbarhet på lågprisbränslemarknaden genom att erbjuda elektriska laddningspunkter och införliva försäljning av biobränslen.

Pierre-Yves Sachet, chef för mobilitet och ny handel på Cepsa, sa: ”Vårt mål är att konsolidera Ballenoil som ett ledande varumärke inom lågprismodellen och att positionera det som ett riktmärke för hållbarhet i detta segmentet”. ”Vi kommer att fortsätta att förvandla vårt nätverk av premiumstationer. Där kunderna kommer att hitta ett utbud av energilösningar för mindre koldioxidutsläpp och kompletterande catering- och service för större bekvämlighet”, tillade han. Cepsa kommer nu att ha 2.000 bensinstationer på den iberiska (Spanien och Portugal) marknaden.

Ballenoils modell.

Ballenoils nätverk av bensinstationer i Spanien introducerade en ny och revolutionerande affärsmodell för automatiserade bensinstationer på lågprismarknaden. Nätverket är en pionjär inom smidig och enkel försörjning av bränsle, med 24-timmars service. Närvaro av stationspersonal under kontorstid och en biltvätt med självbetjäning. För att underlätta för kunderna har Ballenoil en app, kallad Ballenoil Easy Fuel. Samt en tjänst som låter användare identifiera sig med sitt nationella ID-kort, kallat DNI&Go.

Vår senaste undersökning av prisnivåerna på fordonsbränsle.

Där framkom att Cepsa var bland de dyraste mackarna och Ballenoil bland de billigaste. Undersökningen hittar ni här: Dagspriset på bensin och diesel i Spanien.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …