Spaniens bästa husdjursvänliga destination

Under en ceremoni på den internationella turistmässan FITUR 2024 utdelades ett pris till Spaniens bästa husdjursvänliga destination.

Prisutdelning till Spaniens mest husdjursvänliga destination.

Det var Mazarrón i regionen Murcia som fick motta priset Travelguau 2023 Awards. Travelgau publicerar en husdjursvänlig semester- och aktivitetsguide. Detta erkännande som nu Mazarrón har fått röstades fram genom användarna av plattformen. Staden kom före andra kända konkurrenter som Valencia, Santiago de Compostela, El Maresme och San Lorenzo del Ecorial. Prisutdelningen ägde rum onsdagen den 24 januari på FITUR 2024 i Madrid.

Sedan starten 2017 har Travelguau Avards varit en plattform för att framhäva företag, kommuner och individer som har åtagit sig att skapa husdjursvänliga miljöer. Dessa utmärkelser uppmärksammar initiativ som förbättrar samexistensen mellan husdjur och människor. De täcker kategorier som boende, fritidsaktiviteter, ansvarsfullt ägande, icke statliga organisationer, engagemang och företag. Samt inte minst den bästa destinationen.

Andrez Aznar, Mazarróns ansvarige för turism tog emot priset av Enrique Martinez, ordförande för Segittur (Spanska statens turistföretag). Han lyfte då fram kommunens bidrag genom hundstränder och åtgärder som underlättar samexistens mellan de bofasta och de som reser med husdjur. Detta erkännande ses som ett bevis på Mazarróns pågående ansträngning för att tillgodose besökarnas olika behov. Samt dess framgång med att skapa ett välkomnande husdjursvänligt samhälle för djurälskare.

Om destination Mazarrón.

Mazarrón är en liten stad i sydöstra Spanien i den södra delen av regionen Murcia. Det är ingen stor stad, hela kommunen har mindre än 35.000 invånare. Kommunen har två viktiga centrum, hamnen och själva staden som ligger fem kilometer från kusten. Där finns ett flertal mycket fina stränder och kommunen har blivit mycket populär för alla som tycker om sol och bad. Videon nedan ger en bra uppfattning om den husdjursvänliga destinationen.

En liten video från Mazarrón:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …