Den internationella turistmässan FITUR

Den 44:e upplagan av International Tourism Fair, mer känd som FITUR står för dörren, den hålls i Madrid den 24 till 28 januari.

Fitur
Fitur.

Mässan kommer i år att bli större än någonsin och även besökarantalet beräknas att helt ha återhämtat sig efter pandemin. Detta indikerar att den starka återhämtningen av turistsektorn har tagit fart över i stort sett hela världen.

Mässan kommer att samla totalt 8.500 deltagare med närvaro av kommuner, landsdelar, företag och destinationer från 152 länder. 90 av dem med internationell representation och 806 regelbundna utställare. Dessa kommer att visa sina erbjudande i 9 paviljonger, vilket är en mer än 2023-års upplaga av mässan.

Det beräknas att det uppskattade antalet besökare inom turistnäringen kommer att bli minst 150.000. Onsdag, torsdag och fredag är reserverade för branschfolket. Allmänheten har tillträde under helgen och dessa beräknas till minst 100.000 besökare.

Partnerland

Ecuador

I år är Ecuador partnerland och de kommer att presentera sina turismerbjudanden. Det Sydamerikanska landet har en rik kulturell mångfald och robusta flygförbindelser med Spanien. Deras monter i paviljong 3 kommer att spegla deras traditioner med stöd av kampanjen ”Time to reset in Ecuador”.

FITUR är mycket positivt för Madrid.

Det uppskattas att hela denna rörelse av utställare och besökare till Fitur kommer att generera en inverkan på Madrids ekonomi på cirka 420 miljoner euro. Vilket påverkar sektorer som transport, hotell, restauranger, handel, fritid och kultur.

Mässan hålls på mässområdet IFEMA MADRID, Recinto Ferial, Av. Partenón 5. Mer information på mässans webbplats.

Invigningen av 2023-års upplaga av FITUR:

Fler artiklar relaterade till turism finns i vårt snabbt växande arkiv under taggen: turism.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …