Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest

Det har släppts ett officiellt videoklipp för det spanska bidraget ”Eaea” med sångerskan Blanca Paloma, några ändringar har gjorts sedan uttagningen.

José Pablo Polo som har arbetat tillsammans med sångerskan inför framförandet har bekräftat att några ändringar har gjorts för att höja upp sången till en högre nivå. Den officiella videon till Eaea är regisserad av Ángel Pastrana och producerad av RTVE i samarbete med Viura Estudio.

I videon finns det mycket symbolik och spelet mellan ljus och skugga är viktigt för att simulera transen som ”Eaea” betyder. Den varar i tre och en halv minut och det finns åtta sekvenser där Blanca Paloma,, har haft sällskap av fem dansare: Paloma Scharfhausen, Angélica Moyano, Paula Valbuena, Paula Gironi och Amanda Nóbrega.

Blanca Paloma

I den officiella videon av ”Eaea” för Eurovision har olika element bidragit till sceneriet som segrade på Benidorm Fest. Blanca Paloma dyker upp omgiven av mer än 300 ljus, hon har några tyger som svävar runt sig och stolarna får också betydelse. ”Stolarna var ett släng från scensättningen i Benidorm, men jag ville ha med det i videoklippet eftersom de för mig har mycket symbolik. När jag började sjunga offentligt gjorde jag det sittandes för att jag inte kände mig modig nog att göra det stående”.

Koreografin av videoklippet ”Eaea” för Blanca Paloma är ett verk av Paula Quintana. Sångerskan bär en design av Lucía Cano: en vit spetsponcho med vita fransar med en sjal som, när den öppnas, simulerar vingar.

Det officiella videoklippet för Eurovision 2023:

Blanca Paloma Ramos Baeza

Blanca Paloma Ramos Baeza är en 33-årig sångerska, scenograf och kostymdesigner som är född och uppvuxen i Elche (Valencia). Hon har en kandidatexamen i konst från universitetet i Elche och 2013 flyttade hon till Madrid för att göra karriär inom teater. 2021 deltog hon i uttagningen inför melodifestivalen och placerade sig då på 5:e plats i finalen med 63 poäng. 2023 gick det bättre, i uttagningen på Benidorm Fest 2023 kom Blanca på första plats med 169 poäng (94 poäng från juryerna och 40 från telefonröstningen). Därmed kommer Blanca Paloma att representera Spanien i Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …