Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett stort narkotikabeslag och 63 gripna personer.

Båtjakt

Guardia Civil i Spanien inledde ”Operación Arrow” den 1 april för att bekämpa narkotikahandel i södra delen av landet. Operationen involverar olika sjö- land- och luftburna enheter som tillhör kommandona i Algeciras, Almería, Cádiz, Granada, Huelva, Málaga och Sevilla. Samt gruppen för Gibraltar sund, centret för samordning och sjöövervakning, flygtjänsten och snabbinsatsgruppen.

Den lyckade båtjakten har så här långt resulterat i beslag av 12.324 kilo hasch och 634 kilo kokain längs med Andalusiens kust och i floden Guadalquivir. De har också beslagtagit 13 båtar och 12.263 liter bränsle som en del av operationen. Något som minskar den logistiska förmågan hos de kriminella grupper som verkar i området. Polisen uppger att de har även beslagtagit ett stulet fordon som har använts för kriminella ändamål. Samt inte minst 63 gripna personer, operationen är fortfarande pågående.

Beslagtagen narkotika. Foto: Guardia Civil.

Denna operationen kompletterar de senaste insatserna i Galicien och Portugal mot tillverkning av båtar för narkotikasmuggling.

Fler artiklar om smuggling och smugglare i Spanien: SMUGGLING.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …