Stopp för stökiga möhippor och svensexor

Costa del Sol:s huvudstad Málaga har satt ner foten mot bråkiga och obscena möhippor och svensexor på stadens gator och torg.

Svensexor

Málaga har alltid varit ett enormt populärt resmål för svensexor och möhippor som vill njuta av solen och stadens livliga nattliv före bröllopet. Speciellt populärt har det alltid varit för engelsmännen för de har en kort och billig resa till Spanien. Men de lokala invånarna har tröttnat på det bråkiga och ofta otrevliga beteendet hos dessa festglada och överförfriskade personer. I februari i år togs ämnet upp i kommunfullmäktige och det beslutades om en rad förordningar för att stävja den typen av oönskad turism.

Nu, efter sju månader, har de nya förordningarna passerat alla instanser som erfordras och reglerna vann laga kraft den 21 september 2023. Vilket innebär att den som raglar runt på gatorna halvnaken eller bär omkring på stora uppblåsbara sexdockor riskerar böter på upp till 750 euro.

Redan före detta har Málaga försökt förbättra sin image genom att i de kommunala reglerna förbjuda användningen av megafoner. Samt att dricka alkohol på gatorna (som förresten är olagligt i hela Spanien).

Detta är inte tillåtet i Málaga från och med nu.

Nu får varken svensexor, möhippor eller några andra grupper gå runt i underkläder och bära uppblåsbara sexdockor. Eller några andra uppblåsbara saker som liknar könsorgan. Den som ertappas med att bryta mot reglerna får först en varning av polisen. Men om de då inte omedelbart klär på sig och tömmer luften ur gummileksakerna då kan de få böter på upp till 750 €.

Málaga kommunfullmäktige tillkännager:

Deras mål är att. ”sätta stopp för en del ociviliserade beteenden som kan störa samexistensen mellan invånare i staden och semesterfirare. De senaste årens spridning av vissa beteenden förknippade med nudism. Användning av underkläder eller erotiskt innehåll i offentliga utrymmen gör det tillrådligt att kommunen inför nya regler”.

Men följer man bara dessa rätt självklara regler, så är givetvis alla välkomna till Málaga.

För den som ännu inte har besökt Málaga, men är nyfiken på varför så många vill dit:

Fler beteenden som kan ge böter i Spanien.

Den som skall resa på semester till Spanien bör känna till….

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …