Strejkvarning för Alicante flygplats

Flygbolaget Jet2 utfärdar en stor resevarning för alla som flyger till eller från Alicante fram till slutet av detta året.

Alicante flygplats strejkvarning
Alicante flygplats.

Det senaste året har flygbolagspersonal över hela Europa strejkat för att få bättre löner och arbetsvillkor. Som ett resultat av detta har många flygbolag tvingats ställa in tusentals flyg på grund av störningar.

De flesta som har rest någon gång under året har blivit varnade för att det kan bli störningar på grund av strejkaktioner. Jet2 har uppdaterat sin hemsida på grund av strejkaktioner som pågår i Spanien. Spanska arbetare på flygplatsen i Alicante planerar att gå i strejk från september fram till januari 2024. Eftersom det är markpersonal i olika funktioner som strejkar så kommer strejkerna att beröra alla flygbolag.

Enligt dagspressen kommer själva strejkaktionerna inte att pågå särskilt länge. En timme på morgonen och en timme på kvällen, men de kommer att vara desto mer frekventa. Säkerhetstjänsten på Alicantes flygplats har konfirmerat att detta kan innebära en överbelastning av säkerhetskontrollen. Något som kan orsaka stora förseningar.

Dessa datum är det som gäller för strejkvarningen:

  • September: 22 – 24, 26, 29 samt den 30:e.
  • Oktober: 1, 3, 6 – 15, 17, 20 – 22, 24, 27 – 29 och den 31:e.
  • November: 1 – 5, 7, 10 – 12, 14, 17 – 19, 21, 24 – 26, samt den 28:e.
  • December: 1 – 10, 12, 15 – 17, 19, 22 – 31.
  • Januari 2024: 1 – 14.

Flygbolaget ber passagerarna om att se till att de har gott om tid för att ta sig igenom säkerhetskontrollerna. Samt att de räknar med att alla flyg går enligt tidtabell, men att alla bör regelbundet kontrollera sina bokningar för uppdateringar.

Mer relaterat till flyg.

Europas största lågpris flygbolag.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …