TEMA: Torremolinos kandidat till EuroPride 2027

TORREMOLINOS EUROPRIDE 2027

Torremolinos är av många känd som en av Europas bästa städer för regnbågsmänniskor. Hit vallfärdar personer från hela världen för att träffa likasinnade och för att manifestera sin kärlek. Borgmästaren Margarita Del Cid är en viktigt nyckelperson bakom ansökan till varför Torremolinos har ansökt att arrangera just EuroPride 2027. 

Borgmästaren i Torremolinos
Borgmästaren Margarita Del Cid

Margarita Del Cid har i sin roll som borgmästare gjort sig känd för att verka för mångfald och HBTQ-personer. Med anledning av ansökan har vi velat  ge en presentation av Torremolinos som gaystad. Hur gayrörelsen tilläts blomstra i ett av stadens kvarter på Franco-tiden för att sedan brutalt tystas ner till hur det ser ut idag. 

Europas ledande gaystad

Bakom ansökan som arrangör finns bland andra, kommunen, Hotel Ritual och Gay Business Association. Torremolinos kan idag ses som Europas gaystad nummer 1 och jag grundar det påståendet på att invånarantalet endast ligger på cirka 68.000 invånare. Jag som är boende i Torremolinos ser fram emot en av Europas största fester och hoppas att allt går i lås. I de personliga intervjuer som följer framkommer en stark önskan om att staden ska få ett välförtjänt uppsving. Och vi som bor och arbetar här hoppas att borgmästaren Margarita Del Cid ska fortsätta att ”arbeta outtröttligt” med att hålla fanan högt och gå i bräschen för allas lika rätt till kärlek.

Viva Torremolinos, staden som alltid lever ovan regnbågen! 

Fortsättning följer: MEN’S BAR · Den nakna sanningen.

Alla artiklar under temat Torremolinos EuroPride 2027 finns i vårt arkiv under taggen: EUROPRIDE.


Christer Fällman

Jag heter Christer och har tidigare arbetat som trädgårdsmästare och handledare inom Stockholms stad på Sinnenas Trädgård, en terapeutisk trädgård för äldre med diagnosen demens. Jag är även grundare av Regnbågens Seniorboende, en kooperativ hyresrättsförening och den första i Europa för äldre HBT-personer. Numera är jag pensionär och bor större delen av året i Torremolinos, övrig tid i Stockholm. Jag ser mycket fram emot att få vara en i gruppen av de skribenter som skriver för Hej Spanien.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …