Ungdomar räddade liv i Torremolinos

Två livräddarkadetter, 12 och 14 år gamla räddade livet på turister som hade svepts bort av starka strömmar i Torremolinos på Costa del Sol.

 Playa Carihuela i Torremolinos.
Den aktuella stranden. Playa de La Carihuela i Torremolinos, foto: manuelfloresv (flickr), CC.

Ungdomarna tränade tillsammans med sina lagkamrater och tekniker på Playa Carihuela i Torremolinos. Luka Pavlovskyy 12 och Aleksander Todorov Levkov 14 uppmärksammade att tre personer hade svårt att ta sig in till stranden. Det var vid tillfället mycket kraftiga vågor som genererade starka strömmar i vattnet.

Men ungdomarna tvekade inte, utan kastade sig i vattnet och simmade ut till de tre turisterna, som var män i 25-års åldern. De lyckades få in två av männen till land och den tredje fördes i land av två av deras tränare. Väl i land utförde de två ungdomarna hjärt-lungräddning och första hjälpen eftersom två av de räddade var medvetslösa. När turisterna väl hade återhämtat sig fördes de till en vårdcentral av sitt resesällskap.

Två livräddarkadetter.
Två hjältar. Aleksandar Todorov Lekov och Luka Pavlovskyy, från Talasa Torremolinos Sports Club, under ett träningspass för räddning och livräddning. Foto: Club Deportivo Talasa Torremolinos-RFESS.

Ordföranden för det kungliga spanska livräddningssällskapet ”Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo”, Isabel García Sanz har uttryckt sin uppskattning. Hon sa ” de har räddat tre liv för sin kärlek till en sport, räddning – livräddning. De tvekade inte att hjälpa tre personer i fara och riskerade sin egen säkerhet, i en gest medfödd hos varje person som utövar vår sport. Något som måste erkännas, i detta fall till dessa medlemmar av Club Deportivo Talasa Torremolinos.

Förra söndagen deltog Aleksandar och Luka, tillsammans med sina lagkamrater från Club Deportivo Talasa Torremolinos, i den första dagen av XXIV Spanish Club League. Organiserad av Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo, som hade hållits i Córdoba.

Fler artiklar om Torremolinos på Costa del Sol: TORREMOLINOS.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …