Spanien uppgraderar sina brandflygplan

Spanien moderniserar sina befintliga amfibieflygplan för brandbekämpning och beställer sju nya hypermoderna plan med nya förmågor.

De Haviland Canada DHC-515 brandflygplan.
De Haviland Canada DHC-515.

Spaniens regering tillkännagav i fredags den 19 april 2024 satsningen som har en budget på 375 miljoner euro. Spanien beställer sju nya De Haviland Canada DHC-515 amfibieflygplan. Varav två kommer att anskaffas genom den Europeiska unionens civilskyddsmekanism. Den nuvarande flygplansflottan av äldre CL-215 och CL-415 kommer också att moderniseras med europeiska medel.

I sammanhanget så bör vi ha i åtanke att brandsäsongen har redan startat i Spanien. Förra veckan var det en större brand i Alicante och mindre bränder har även uppstått på flera andra platser.

Den europeiska unionens civilskyddsmekanism.

Den europeiska civilskyddsmekanismen inrättades av Europeiska kommissionen 2001 för att främja samarbetet mellan medlemsstaterna och deras beredskap att reagera på naturkatastrofer. Länderna som ingår är de 27 medlemsstaterna i EU samt Albanien, Bosnien och Hercegovina, Island, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien, Norge, Serbien, Turkiet och Ukraina.

Det är inom denna ram och som svar på farhågor om större och mer frekventa skogsbränder runt hela Medelhavsområdet som EU har anslagit 600 miljoner euro för gemensam upphandling av 20 amfibieflygplan. Dessa flygplan kommer att användas av Frankrike, Kroatien, Grekland, Italien, Portugal och Spanien. Utöver dessa gemensamt inköpta flygplan kommer Spanien att lägga en tilläggsbeställning på fem DHC-515.

Dessa kommer att läggas till Spaniens nuvarande flotta av 14 amfibieflygplan för brandbekämpning, varav 11 tillhör ministeriet för ekologisk övergång (MITECO) och tre ägs av försvarsministeriet. Hela flottan drivs av militärpiloter från ”Group 43” av det spanska flygvapnet, baserat på Torrejón de Ardoz flygbas, nära Madrid.

Detta förvärv kommer att representera en betydande uppgradering av Spaniens åldrande brandbekämpningsflotta, vars flygplan har varit i drift i flera decennier. Faktum är att 2023 drog den spanska regeringen tillbaka fyra av de äldsta CL-215-flygplanen, byggda på 1970- och 1980-talen, och auktionerade ut dem. De nya flygplanen förväntas levereras från 2027 och framåt.

De nya brandflygplanen får operativ nattkapacitet!

Den toppmoderna De Havilland Canada DHC-515 är en vidareutveckling av den populära CL-415- och CL-215-familjen av amfibieflygplan. Med moderniserad flygelektronik, operativa kapaciteter under natten, ytterligare 1 000 liter nyttolast och snabbare lastning (skopning). DHC-515 är fortfarande under utveckling och dess certifiering förväntas ske 2025.

Brandflygplan skopar vatten.
Snabb skopning.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …