Väderprognos för Spanien 23 – 28 april 2024

Väderprognosen för vecka 17 lovar ett för årstiden normalt väder med regn och blåst i norr och betydligt varmare och torrare för övrigt.

Córdoba
Córdoba i April.

Efter en helg med rätt växlande väder kommer det in ett kallare vädersystem från norr under början på veckan. Detta kommer att medföra sjunkande temperaturer i stora delar av landet, särskilt då nattemperaturerna. En andra front förväntas in senare i veckan. Så räkna med ostadigt väder på många håll, framförallt i Katalonien och på Balearerna.

Tisdagen den 23 april.

Väderprognos 23 april 2024.
23/4-2024.
Kanarieöarna

Norra Spanien får in fuktiga vindar från norr som ger mulet väder och nederbörd. Snögräns på fastlandet: 900/1100 m.ö.h. i Pyrenéerna, 1000/1300 m.ö.h. i centralmassivet, 1700/2000 m.ö.h. i sydost och 1200/1700 m.ö.h. i resten. Temperaturerna sjunker överlag, svag frost i norr och på det centrala höglandet. Kanarieöarna: Lätt växlande molnighet på de östra öarna, en liten möjlighet till svagt regn på morgonen. Temperaturerna utan större förändringar förutom smärre höjningar i inlandet, måttlig nordostlig vind.

Onsdagen den 24 april.

Väderprognos 24 april 2024.
24/4-2024.
Kanarieöarna

Norra Spanien får fortsatt ett inflöde av fuktig luft från norr som ger mulet väder och svaga regnskurar. Mer rikligt med nederbörd i Kantabrien och i form av snö i Pyrenéerna. En viss ostadighet dröjer sig kvar i Katalonien och på Balearerna. Med växlande molnighet och enstaka regnskurar tidigt på morgonen. Lätta moln eller klar himmel i resten av landet. Temperaturerna stiger i hela landet, frost bara i bergen i norr. Kanarieöarna: Lätta moln eller klar himmel, oförändrade temperaturer eller något varmare, måttlig nordostlig vind.

Torsdagen den 25 april.

Väderprognos 25 april 2024.
25/4-2024.
Kanarieöarna.

En front närmar sig från nordväst, men det blir en förhållandevis stabil dag. Längst upp i norr kan det bli molnigt och svag nederbörd, som faller som snö i Pyrenéerna. Resten av landet får lätt växlande molnighet eller klar himmel. Dagstemperaturerna stiger i östra halvan medan en minskning startar i nordväst. Nattemperaturerna stiger, mest markant i inlandet, i Katalonien och på Balearerna. Kanarieöarna: Lätta moln eller klart väder, oförändrade temperaturer eller något sjunkande. Svag till måttlig nordostlig vind.

Fredag den 26 april.

Väderprognos 26 april 2024.
26/4-2024.
Kanarieöarna.

Ett lågtryck kommer sannolikt in från Atlanten vilket ger moln över hela fastlandet samt Balearerna. I norr och i nordväst förväntas nederbörd som kan sprida sig till resten av landet, förutom den sydöstra delen. Temperaturerna förväntas sjunka på fastlandet och på Balearerna, frånsett i nordväst där det blir något varmare. Svag frost förväntas i Pyrenéerna och i andra bergssystem i norr. Kanarieöarna: Växlande molnighet i norr, svagt sjunkande temperaturer, passadvind.

Lördagen den 27 april.

Väderprognos 27 april 2024.
27/4-2024.
Kanarieöarna.

Lågtrycket från Atlanten förväntas fortsätta sitt intrång och medför molnig himmel över hela fastlandet och Balearerna. Nederbörd väntas praktiskt taget överallt, men mindre troligt i sydöst. Temperaturerna sjunker utom i Medelhavsområdet där det tvärtom blir något ökande temperaturer. Kanarieöarna: Molnen kommer att dominera med troligt regn i norr och möjligt regn i resten, nordlig vind.

Söndagen den 28 april.

Väderprognos 28 april 2024.
28/4-2024.
Kanarieöarna.

Osäkerheten i prognosen är stor men det mest sannolika är att fastlandet och Balearerna får inkommande fronter som ger mycket moln och nederbörd. Temperaturerna sjunker något, snöfall är inte uteslutet i Pyrenéerna, Kantabrien och i andra bergsområden i norr och i sydöst. Kanarieöarna: Mulet väder dominerar med troligt regn i norr som inte kan uteslutas i resten av arkipelagen. Nordlig vind och något sjunkande temperaturer förväntas.

Källa: Aemet.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …