a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Du kan få rabatter när du tankar ditt fordon

Många bensinstationer i Spanien erbjuder fortfarande rabatter till sina kunder när de tankar bensin, diesel eller laddar sina elbilar.

Lågpris bensinstation erbjuder rabatter.
Automatstationer är vanligtvis billigast.

Fordonsbränsle blir dyrare och dyrare och många upplever det som svårt att fylla upp tankarna på grund av de höga bränslepriserna. Priset på fordonsbränsle rakade i höjden den 1 januari 2023 då regeringens stöd på 20 cent per liter avskaffades. Sen har prisstegringarna bara fortsatt.

Vi skrev nyligen en artikel om vilka kedjor som var billigast och vilka som var dyrast. Underlaget till den kom från Spaniens ledande konsumentorganisation. För att handla på billiga stationer så utnyttja gärna Google Maps för att lokalisera dem. Tänk också på att automatstationer generellt är billigast. Men det finns en möjlighet till att hålla nere kostnaderna, det finns ofta rabatter som man kan utnyttja.

Rabattmöjligheter

  • Repsol har miljontals användare på sin Waylet-applikation. Ett verktyg genom vilket du kan få upp till 40 cents rabatt per liter tankat bränsle och 100 % rabatt på laddning av elfordon. Dessutom kan de som köper via applikationen i avsnittet ”Beneficios (fördelar)” att lägga till upp till 40 % av köpbeloppet till sitt Waylet-saldo. Som de kan använda i framtida betalningar.
  • Cepsa erbjuder sina mest lojala kunder rabatter på mellan 5 och 6 cent per liter om de har applikationen Cepsa Gow. Där det också finns andra typer av tjänster som att lokalisera bensinstationer eller ackumulera kredit.
  • BP erbjuder genom sitt ”MiBP-program” mellan 3 och 8 cent rabatt för varje liter varje gång du tankar för minst 40 euro. Detta är återigen en ackumuleringsprocess.
  • Galp erbjuder också fördelar, och de har för närvarande direktrabatter på upp till 40 cent per liter på bränsle och 30 % på laddning av elfordon. Samt till och med 50 % avdrag på biltvätt. Allt detta är aktivt fram till 31 oktober 2024.
  • Shell erbjuder i sin tur en rabatter på mellan 3 och 5 cent per liter genom sin ”My energy”-applikation.

Detta är givetvis inga otroliga rabatter, men ”många bäckar små” ger till slut en årlig besparing. Framförallt eftersom priserna på fordonsbränsle inte ser ut att sluta stiga.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

En bild på temat fattigdom.

Spanien noterar den lägsta fattigdomen på ett decennium

Regeringen i Spanien hävdar att de åtgärder som har vidtagits sedan pandemin har förhindrat nästan 11 miljoner från fattigdom eller utanförskap.