Billigaste och dyraste kedjorna för att tanka ditt fordon

En ledande konsumentorganisation i Spanien har undersökt var du kan tanka ditt fordon billigast och var det är dyrast.

Tankning av fordon.

Var är det billigast att tanka och var är det dyrast?

OCU konsumentorganisation.

Den nationella organisationen för konsumenter och användare (OCU) ville svara på denna fråga. De gjorde också en undersökning om familjernas solvens. Den varnar för att upp till 54 % av spanjorerna har allvarliga svårigheter att klara sina bilkostnader, inklusive bensin och diesel.

Det går att göra stora besparingar.

Inte överraskande är besparingarna betydande, enligt OCU-data. Upp till 13 % i bränsle och upp till 25 % i el om du behöver ladda ett elfordon.

OCU-undersökningen, som sammanställde priserna på mer än 10.000 bensinstationer, pekade på BonÀrea som den billigaste kedjan för diesel och 95 bensin. På stormarknader och bensinstationer i Katalonien och närliggande områden. Det följdes av de automatiserade lågkostnadskedjorna Gas Express, Plenoil och GM Oil (kopplat till GM-cash).

Petroprix och E.Leclerc utmärker sig också för sina låga priser, speciellt för 95 bensin. Jämfört med de dyraste bensinstationskedjorna är besparingen runt 0,18 euro per liter, eller runt 9 euro för en 50-liters tankning.

De dyraste stationerna.

Cepsa, BP, Repsol, Petronor och Campsa är dyrast både för diesel och bensin, enligt OCU.

Det finns också stora provinsiella skillnader.

Undersökningen visade också på betydande prisskillnader per provins baserat på andelen billiga bensinstationer. Lérida, Cordoba, Murcia och Almería leder rankingen. De dyraste provinserna är Balearerna, Asturien och Guipúzcoa, där det är 5 % dyrare i genomsnitt.

Det är inte bara bränslepriserna som har provinsiella skillnader, två artiklar belyser detta:

Bilägarnas kostnader varierar i provinsernaPriserna på kontrollbesiktning i Spanien varierar.

Elektriska fordon.

Om du behöver ladda batteriet i ett elfordon varnar OCU för att prisskillnaderna är ännu större och påpekar att det bästa alternativet är alltid att ladda bilen hemma. Priset för att ladda 50 kWh med inrikesnätet under lågtrafik ligger på cirka 5 euro, jämfört med de drygt 20 euro som det i genomsnitt skulle kosta på en bensinstation.

Redaktörens anmärkning.

Min närmaste granne får all ström via solceller på taket, även till sin elbil. Systemet har varit i drift ett år nu och det verkar fungera klockrent, han har aldrig behövt ladda någon annanstans än hemma.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …