a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Guardia Civil i Málaga förstärks kraftigt

I tisdags fick Guardia Civil i Málaga ett välkommet tillskott av 123 nya gendarmer, det är den största förstärkningen på 15 år.

Guardia Civil griper en person.
Ett gripande. Foto: Inrikesministeriet.

Detta nya personaltillskott kommer att fördelas ut i Málagaprovinsen och Guardia Civils totala personalstyrka i provinsen uppgår nu till 2.300 personer.

Den biträdande delegaten för regeringen, Javier Salas och chefen för Málaga-kommandot, Roberto Blanes tog emot gendarmerna varav 41 av dem är kvinnor. Det gjordes i en enkel tillställning som hölls på den centrala uteplatsen i Casa Cuartel del Arroyo de los Ángeles. Salas beskrev denna förstärkning som den största som provinsen har fått under de senaste 15 åren.

Narkotikabekämpningen är en stor uppgift för Guardia Civil.

”Det här är en ny grupp gendarmer som kommer att öka de mänskliga resurserna som finns i Andalusien för utredning och lagföring av strukturer och organisationer som är dedikerade till narkotikahandel”, sa Javier Salas.

Javier Salas nämnde också att under årets sex första månader så hade strategin mot maffialigorna vid Gibraltar sund gett bra resultat. De har arresterat 3.126 personer och beslagtagit 364.652 kilo droger. Varav 221.448 kilo marijuanaplantor, 107.681 kilo hasch, 20.630 kilo kokain och 14.893 kilo marijuana. Samt dessutom 200.342 liter bränsle, 939 fordon och 509 vapen.

Detta är Guardia Civil.

Guardia Civil (spanska för civilgarde) är en spansk polisstyrka, ett gendarmeri, med både militära och civila funktioner. De är huvudsakligen ansvariga för säkerheten i gränsområden, på landsbygden och har även hand om trafikövervakningen utanför städerna. De har även en avdelning för skydd av miljö och djurhållning, den avdelningen heter Seprona.

Relaterade artiklar.

En stor internationell kokainkartell kollapsar.
Flera stora tillslag mot kokainsmugglare.
Dramatisk båtjakt efter smugglare.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

En bild på temat fattigdom.

Spanien noterar den lägsta fattigdomen på ett decennium

Regeringen i Spanien hävdar att de åtgärder som har vidtagits sedan pandemin har förhindrat nästan 11 miljoner från fattigdom eller utanförskap.